Μολις 4 γυναικες στο Περιφερειακο Συμβουλιο ΑΜΘ

Απαρατήρητα

Μόνο 4 γυναίκες, όλες από τον συνδυασμό «Περιφερειακή Σύνθεση», εξελέγησαν σύμφωνα με την τελευταία κατανομή στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ, σηματοδοτώντας ακόμα μια αρνητική πρωτιά σε μια περιφέρεια συνηθισμένη σε αυτές.
 
Μάλιστα από ό,τι φαίνεται τόσο στην Ξάνθη, όσο και στη Δράμα, θα εκλεγεί γυναίκα Περιφερειακός Σύμβουλος, δείχνοντας πως αν μη τι άλλο, η ποσόστωση αποτελεί κενό γράμμα όταν έρχεται η ώρα της κάλπης, και όπως είχαμε τονίσει και παλιότερα, το θέμα αφορά τη νοοτροπία και όχι τον αριθμό των υποψηφίων.
 
Και δεν είναι ότι οι γυναίκες που ήταν υποψήφιες δεν ήταν ικανές, το αντίθετο μάλιστα. Ακόμα και αν δεν ήταν όμως, γνωρίζουμε πάρα πολλούς μη ικανούς άνδρες οι οποίοι έχουν εκλεγεί, και συνεχίζουν να εκλέγονται χωρίς να ιδρώσει το αυτί κανενός.
 
Βέβαια ας μην ξεχνάμε ότι γενικότερα το Περιφερειακό Συμβούλιο της ΑΜΘ είχε μικρό αριθμό γυναικών, ο οποίος όμως όσο περνούν τα χρόνια, βαίνει συνεχώς μειούμενος.
 
Έτσι στο προηγούμενο Περιφερειακό Συμβούλιο είχαμε 7 γυναίκες συμβούλους, ενώ στο πρώτο Περιφερειακό εκλέχτηκαν 6 γυναίκες. Να σημειώσουμε βέβαια ότι ο αριθμός των γυναικών περιφερειακών συμβούλων στην τρέχουσα θητεία αυξήθηκε στις 7 όταν παραιτήθηκε από την Οικολογία Αλληλεγγύη ο κ. Θανάσης Μακρής, ο οποίος αντικαταστάθηκε από την κ. Κατερίνα Γερομάρκου.
 
Επίσης άξιο μνείας είναι ότι στο πρώτο συμβούλιο είχαμε και μια γυναίκα χωρική Αντιπεριφερειάρχη, την Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Γωγώ Νικολάου, η μοναδική χωρική Αντιπεριφερειάρχης στην Περιφέρεια μέχρι σήμερα.
 
Οπότε όπως βλέπουμε όχι μόνο δεν πάμε μπροστά, πάμε και ελαφρώς πίσω. Το θέμα είναι όμως ότι δεν έχει μείνει και πολύ πίσω να πάμε ακόμα… Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.