Μνημη Γεωργιου Τσακιρη

Απαρατήρητα

Το περασμένο Πάσχα αποχαιρετήσαμε έναν στενό φίλο και συμμαθητή, τον αλησμόνητο Γιώργο.

Έναν παιδικό σύντροφο που παρέμεινε στενός φίλος από το Δημοτικό και το Γυμνάσιο. Ένα αναπόσπαστο μέλος μιας μοναδικής παρέας, η οποία διατηρείται συνεχώς επί 65 χρόνια.

Στα νεανικά του χρόνια διέπρεψε σαν αθλητής του στίβου. Πόσο υπερήφανοι είμαστε όταν τον βλέπαμε να αγωνίζεται !!

Μετά το Γυμνάσιο σπούδασε στην Γερμανία Τεχνικός Τηλεοράσεων και εργάσθηκε εκεί για μερικά χρόνια (1960-66). Επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη όπου σταδιοδρόμησε στον αναπτυσσόμενο σχετικό κλάδο, αναλαμβάνοντας διευθυντής για την Β. Ελλάδα σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες τηλεοράσεων. Εκεί παντρεύτηκε την συμβολαιογράφο Καίτη Παχυγιαννάκη και απέκτησαν μια κόρη την Αμαλία.

Αργότερα και μετά το θάνατο του μεγάλου του αδελφού Θανάση που κρατούσε ζωντανή την παράδοση του οικογενειακού ξυλόφουρνου, μετά τον πρόωρο θάνατο του πατέρα τους και την συνέχιση της επιχείρησης από τη μητέρα τους Αμαλία που δούλεψε σκληρά για τη διατήρησή της, γύρισε στην Κομοτηνή οικογενειακώς και ανέλαβε τον φούρνο. Δούλεψε με όρεξη  για πολλά χρόνια απολαμβάνοντας την εκτίμηση των φίλων και συμπατριωτών του. Ήταν σοβαρός σεμνός και αφοσιωμένος στην οικογένειά του. Ευτύχησε να αποκτήσει δύο εγγονάκια από την κόρη του Αμαλία.

Εμείς χάσαμε έναν αγαπημένο φίλο που θα τον θυμόμαστε για πάντα.

Ευχόμαστε να είναι ελαφρύ το χώμα της θρακικής γης που τον σκεπάζει.

Οι στενοί και παντοτινοί του φίλοι

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.