Μισο-ραβε, μισο-ξηλωνε…

Να γελά ή να κλαίει κανείς με χειρισμούς, σαν κι αυτόν της αφαίρεσης ύλης από τα Μαθηματικά της Γ’ Λυκείου μόλις δύο μήνες πριν από την εξέταση των μαθητών, στο πλαίσιο των κρίσιμων πανελλαδικών εξετάσεων;
 
Αν πρόκειται για κάποιον τρίτο, οπωσδήποτε μπορεί να γελάσει. Αν πρόκειται για τους άμεσα ενδιαφερόμενους, τους μαθητές και τις οικογένειές τους, τότε έχουν έναν ακόμα λόγο για να διαμαρτύρονται για την προχειρότητα του σχεδιασμού εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας.
 
Το Υπουργείο, λοιπόν, με απόφαση την οποία υπογράφει ο ίδιος ο κ. Νίκος Φίλης, ήρθε να αφαιρέσει παραμονές σχεδόν των πανελλαδικών εξετάσεων τις ασκήσεις, που συνόδευαν την παράγραφο 3.5 του κεφαλαίου των Ολοκληρωμάτων, που σε αρκετά σχολεία είχε ήδη διδαχθεί και μελετηθεί από τους μαθητές. Το παράδοξο είναι ότι η επίμαχη παράγραφος είχε αφαιρεθεί από την ύλη τον Ιούνιο του 2015, δίχως όμως να αφαιρεθούν και οι ασκήσεις που τη συνόδευαν. Στην ουσία το Υπουργείο Παιδείας επιχείρησε τώρα, 9 μήνες μετά, να διορθώσει την παραδοξότητα εκείνης της παρέμβασης, προκαλώντας εντούτοις με την κίνηση αυτή ακόμα μεγαλύτερη σύγχυση και θυμό σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς.
 
Την κίνηση αυτή αποδοκίμασε σε αυστηρό ύφος και η Ελληνική Μαθηματική Εταιρία, η οποία εγκάλεσε τους υπεύθυνους για τη σιωπή τους την περίοδο που διαπιστώθηκε η παραδοξότητα, παρ’ όλες τις σχετικές παρεμβάσεις της ΕΜΕ. Θ.Σ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.