Μηπως να το γυρισουμε στα επιδοματα;

Απαρατήρητα

Μέχρι και ανασχηματισμό προκάλεσε το θέμα του επιδόματος ενοικίου που ζητούσε η κ. Ράνια Αντωνοπούλου, μέχρι πρόσφατα υφυπουργός Εργασίας, συμπαρασύροντας και το σύζυγό της, υπουργό Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου.
 
Την ίδια ώρα υπάρχουν εγκλήσεις και αντεγκλήσεις για το θέμα γενικότερα και των μισθών των υπουργών, και των βουλευτικών αποζημιώσεων, όπως γίνεται κάθε φορά που ανάλογο θέμα εγείρεται με δημόσιο χρήμα.
 
Και όπως ήταν φυσικό φτάσαμε και στην αντιμισθία των βουλευτών, όπου για πολλοστή φορά βλέπουμε βουλευτές να λένε ότι 7.000 το μήνα δεν τους φτάνουν, γιατί έχουν να υποστηρίξουν και μετακινήσεις, γραφεία συνεργάτες κτλ. δηλώσεις οι οποίες αντιμετωπίζονται σκωπτικά από πολλούς πολίτες.
 
Μία λύση λοιπόν, που θα μπορέσει να ικανοποιήσει και την ανάγκη των πολιτών να βλέπουν πως ξοδεύονται τα χρήματα των φορολογουμένων, είναι πέραν ενός καθαρού ποσού αντιμισθίας, λογικού σε ύψος (εδώ βάλτε ότι νούμερο θεωρείτε εσείς σωστό) όλα τα υπόλοιπα να είναι δαπάνες, τις οποίες θα αιτούνται.
 
Θέλεις διαμέρισμα; Δαπάνη. Θέλεις αυτοκίνητο; Δαπάνη και αυτό. Ταξιδεύεις με το αεροπλάνο; Δαπάνη. Με αυτό τον τρόπο αφενώς, αν όντως δεν τους φτάνουν τα χρήματα, θα μπορούν να πουν ότι οι δαπάνες τους είναι λογικές και όντως χρειάζονται αυτά τα χρήματα, και αφετέρου θα μπορούν οι πολίτες και οι δημοσιογράφοι, μέσω της Διαύγειας, να εντοπίζουν αν κάποιος βουλευτής ξοδεύει τα χρήματα των πολιτών για να γεμίζει την πισίνα του, ή αν νοικιάζουν διαμερίσματα και πολιτικά γραφεία χωρίς να χρειάζεται.
 
Έτσι όλα θα είναι ξεκάθαρα, και δεν θα χρειάζεται κάθε φορά να περνάμε από αυτό το γαϊτανάκι των κατηγοριών, που δεν περιποιεί τιμή για τη δημοκρατία μας. Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.