Μηπως καταργουμε πολυ προωρα το φαξ;

Απαρατήρητα

Ο τίτλος, προφανώς, είναι ειρωνικός, αλλά η πραγματικότητα είναι πως στο Ελληνικό Δημόσιο, κάποια πράγματα παραμένουν σταθερά λίγο πίσω από τον υπόλοιπο κόσμο στην τεχνολογία.
 
Παρόλο αυτά η κατάργηση του φαξ είναι μια εξέλιξη προς τα μπρος, όμως είναι μόνο ένα κομμάτι της μηχανογράφησης του Δημοσίου που θα πρέπει να προχωρήσει πέρα του συμβολικού (ας μην ξεχνάμε ότι τα στελέχη της Εφορίας Κομοτηνής έχουν δηλώσει επανειλημμένα ότι οι υπολογιστές τους είναι από τους ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας).
 
Επίσης πρόσφατα, σε συναλλαγή με δημόσια υπηρεσία, εν έτει 2020, στέλεχος της εφημερίδας ήρθε σε επαφή με εκτυπωτή dot matrix (αυτοί που κάνουν πολύ θόρυβο και έχουν συνήθως χαρτιά με δίχρωμες σειρές), συλλεκτικό μοντέλο, το οποίο πήρε το χρόνο του, αλλά γενναία εκτύπωσε τα στοιχεία που χρειαζόταν.
 
Παράλληλα, και αυτό είναι το σημαντικότερο, ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν αφορά μόνο συγκεκριμένες υπηρεσίες, αλλά και την εκπαίδευση του προσωπικού και την προσαρμογή του στις σύγχρονες ανάγκες όχι μόνο της τεχνολογίας, αλλά και του Δημοσίου και των πολιτών.
 
Γιατί η μηχανοργάνωση στην Ελλάδα, από τη στιγμή που μπήκε ο πρώτος υπολογιστής στο Δημόσιο, σήμαινε, και αυτό μας το έχουν τονίσει πολλοί Δημόσιοι Υπάλληλοι, ότι η παραγωγή εγγράφων, και κατ’ επέκταση η γραφειοκρατία, αυξανόταν αντί να μειωνόταν.
 
Τελικά λοιπόν δεν είναι και τόσο ειρωνικός ο τίτλος. Άλλωστε αν οι υπάλληλοι πρέπει να δουλεύουν με υπολογιστές του 2004, δεν θα πρέπει να έχουν και τα κατάλληλα περιφερειακά;

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.