Μηπως αντι να τα καταστρεφουμε, να τα αξιοποιουμε;

Απαρατήρητα

Η είδηση του εντοπισμού φορτηγού και της κατάσχεσης 15 τόνων «μαϊμού» προϊόντων στο ανατολικό κόμβο της Εγνατίας στην Κομοτηνή προκάλεσε αίσθηση στην τοπική κοινωνία.

Αναμφίβολα αποτελεί μια επιτυχία για ένα ζήτημα, όπως το λαθρεμπόριο, που πολλαπλώς ταλαιπωρεί και ζημιώνει ιδιαίτερα την περιοχή.

Στο σχετικό δελτίο όμως που εξέδωσε η Αστυνομία αναφερόταν πως τα κατασχεμένα προϊόντα θα οδηγηθούν στην καταστροφή από το αρμόδιο Τελωνείο.

Κατανοούμε πως το αρμόδιο «πρωτόκολλο» έτσι ορίζει, αναρωτιόμαστε όμως για την ωφελιμότητα μιας τέτοιας κίνησης. Μήπως αλλιώς θα έπρεπε να μεταχειριζόμαστε τα εν λόγω προϊόντα; Μήπως θα έπρεπε να τα φυλάμε σε αποθήκες και να τα αξιοποιούμε σε έκτακτες περιπτώσεις;

Τόσες πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμούς και πολέμους έχουμε δει να συμβαίνουν. Τόσοι άνθρωποι χάνουν το «βιός» και τα πράγματα τους από αυτά τα συμβάντα. Ίσως λοιπόν τα εν λόγω προϊόντα θα μπορούσαν να αποτελούν μια πρώτη μικρή βοήθεια. Από το να τα καταστρέφουμε θεωρούμε καλύτερο να τα αξιοποιούμε για να διευκολύνουμε έστω και λίγο ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.