Μινιμαλιστικος ο χριστουγεννιατικος στολισμος στην Ξυλαγανη

Απαρατήρητα

Το χιούμορ και την ειρωνεία -στοιχεία άλλωστε για τα οποία διαχρονικά διακρίνεται- επιστρατεύει η σελίδα στο facebook “Republic of Xylagani” προκειμένου να σχολιάσει τον χριστουγεννιάτικο στολισμό που επιμελήθηκε ο Δήμος στον οικισμό της Ξυλαγανής. Ένας στολισμός που ακολουθεί τις επιταγές του αισθητικού ρεύματος του μινιμαλισμού σύμφωνα με τη γνωστή σελίδα, που φροντίζει μάλιστα να μεταχειριστεί και τον «τύπο» των δελτίων τύπου του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών για να καυτηριάσει το γεγονός.

Γράφει λοιπόν η σελίδα:

«Δήμος Μαρώνειας-Σαπών
Σάπες, 10 Δεκεμβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Αγαπητοί μας συμπολίτες, οι ημέρες των Χριστουγέννων είναι πολύ ιδιαίτερες και γεμάτες συμβολισμούς. Πρόκειται για μια γιορτή αγάπης, αλληλεγγύης,ταπεινότητας και χαράς που εκτιμούν ιδιαίτερα τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι. Ωστόσο, υπάρχει ο κίνδυνος όλα αυτά τα πολύ σημαντικά διδάγματα να χαθούν μέσα στο πνεύμα του καταναλωτισμού που διέπει αυτές τις ημέρες.

Ως Δημοτική αρχή, υπερασπιζόμενοι το αληθινό αυτό νόημα, αποφασίσαμε φέτος να προχωρήσουμε σε μινιμαλιστικούς στολισμούς στις πλατείες των οικισμών και,ιδιαιτέρως στην πλατεία της Ξυλαγανής, όπου πλέον διακρίνεται ένα λιτό ημιφωτισμένο άστρο και μία Φάτνη χωρίς φωτισμό, για να συνάδει με την πραγματική ατμόσφαιρα της γέννησης του Κυρίου.

Βασισμένοι στο τρίπτυχο “Απλότητα, σαφήνεια, λιτότητα”, προχωράμε στη διαδικασία αναγνώρισης του τι είναι πραγματικά απαραίτητο στη ζωή μας και δίνουμε το αντίδοτο της αποφόρτισης από την καταναλωτική υπερφόρτωση.
Το κλειδί για το σκοπό αυτό είναι να δημιουργήσουμε χώρο για ότι είναι απαραίτητο για την ευημερία μας, όπως η δημιουργικότητα και η πραγματική αγάπη .
Ξεφορτωνόμαστε ότι μας αποσπά την προσοχή και μας κάνει να χάνουμε την εστίαση και τη σαφήνεια μας .Εστιάζουμε σε αυτά που έχουμε αντί για αυτά που δεν έχουμε. Διαφορετικά, θα αισθανόμαστε πάντα ελλιπείς, δυσαρεστημένοι και έρμαιοι των επιθυμιών μας.

Δεν πέφτουμε στην πλάνη των διαφημίσεων, της μόδας και τις απόψεις των κακόβουλων ανθρώπων που μας περιτριγυρίζουν.

Ήδη έχει τεθεί προς ψήφιση η εισήγηση της Δημοτικής αρχής για το στολισμό της Ξυλαγανής το επόμενο έτος, όπου θα κάνουμε πράξη τις υποσχέσεις μας για περαιτέρω μινιμαλιστική αφαιρετικότητα.

Η πρότασή μας είναι να μην υπάρχει ουδείς κοινότοπος στολισμός ,παρά μόνο η φωτογραφία από τηλεσκόπιο που θα δείχνει το άστρο της Βηθλεέμ ως σύμβολο του ενάρετου δρόμου που πρέπει να ακολουθούμε μακριά από καταναλωτισμούς και άσκοπες διακοσμήσεις οι οποίες απάδουν από το αληθινό πνεύμα της εορτής της γέννησης του Θεανθρώπου.

Με εκτίμηση».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.