Μιλαμε για «ατομικη ευθυνη», την ιδια στιγμη που το κρατος «σφυριζει» αδιαφορα

Απαρατήρητα

Καλεσμένη στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανέφερε σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων ότι η έναρξη θα γίνει κανονικά στις 7 Σεπτεμβρίου, «με όλους τους μαθητές στην τάξη αλλά με αυξημένα μέτρα προστασίας». «Η μάσκα θα είναι υποχρεωτική για εκπαιδευτικούς και για μαθητές», συμπλήρωσε η Υπουργός.

Σε ερώτηση σχετική με το εάν οι Δήμοι ή τα αρμόδια υπουργεία θα παρέχουν δωρεάν τις μάσκες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, η κ. Κεραμέως διευκρίνισε ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται και ότι ο κάθε ένας θα πρέπει να επωμιστεί το κόστος της μάσκας του, όπως γίνεται και σε άλλες περιπτώσεις, όπως ισχύει για τους επιβάτες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. «Επαφίεται στον καθένα να φροντίσει για την προμήθεια της μάσκας, όπως γίνεται και στους χώρους που η χρήση της είναι υποχρεωτική», δήλωσε χαρακτηριστικά η Υπουργός Παιδείας.

Είναι το λιγότερο υποκριτικό, η κυβέρνηση που διατυμπανίζει μέσα από τον τύπο την επιτυχημένη αντιμετώπιση της πανδημίας, να επιτρέπει μαθητές και γονείς να επιβαρύνονται οικονομικά μπροστά σε ένα επερχόμενο δεύτερο κύμα πανδημίας, αδιαφορώντας ουσιαστικά για το τι μέλλει γενέσθαι με την υγεία των παιδιών από οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Καλό είναι οι κυβερνώντες πριν μιλήσουν για «ατομική ευθύνη» και ρίξουν το μπαλάκι στους πολίτες, να αναλάβουν την ευθύνη να μοιράσουν δωρεάν μάσκες σε όλους, προφυλάσσοντας  την υγεία όλων χωρίς διακρίσεις. Εκτός αν στην κυβέρνηση είναι άγνωστη έννοια το κράτος πρόνοιας.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.