Μικρο καλαθι για την παραλληλη στηριξη στα σχολεια κρατα ο ΔΑΔΑΑ

Δεν υπάρχει ακόμα σαφείς εικόνα σύμφωνα με τον Β. Λαφτσή

Για ακόμα μια χρονιά απογοήτευσης προετοιμάζονται τα μέλη του ΔΑΔΑΑ στο θέμα της παράλληλης στήριξης στα σχολεία, μιας και τίποτα δεν προοιωνίζει πως θα αλλάξει η κατάσταση που επικρατεί εδώ και πολλά χρόνια.

Να θυμίσουμε πως τα προβλήματα με την παράλληλη στήριξη είναι χρόνια, με μόλις το 10-15% των αναγκών να καλύπτεται από την παράλληλη στήριξη στην αρχή της χρονιάς, ένα ποσοστό το οποίο αυξάνεται αργά κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Ο ΔΑΔΑΑ, όπως και όλοι οι σύλλογοι της χώρας, έχουν επανειλημμένα τονίσει την ανάγκη να υπάρχει παράλληλη στήριξη από την αρχή και τα παιδιά να είναι μέσα στα σχολεία, μιας και πέρα από το εκπαιδευτικό κομμάτι, αυτό βοηθά στην κοινωνικοποίησή τους.

Ερωτηθείς για το θέμα ο κ. Βαγγέλης Λαφτσής, στην πρόσφατη εκδήλωση του ΔΑΔΑΑ, τόνισε πως ακόμα είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε σίγουρα, όμως πολύ φοβάται πως για ακόμα μια φορά, θα στεναχωρηθούν.

Συνεχίζουν παρόλα αυτά να ελπίζουν πως το πρόβλημα θα γίνει κατανοητό από το Υπουργείο, και δεν θα συνεχίζουν όλοι να «παίζουν πολιτική πάνω στις πλάτες μας» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.