Μικρο καλαθι

Η αποτελεσματικότητα των μέτρων θα διαφανεί τον Μάρτιο όπως είπε ο υπουργός

Δεν είμαστε από την φύση μας καχύποπτοι απέναντι σε ό,τι εξαγγέλλεται από την κεντρική πολιτεία προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών, αλλά είναι η πραγματικότητα που κάθε φορά μας κάνει να στεκόμαστε κριτικά και με καχυποψία απέναντι τους.

Κι αυτό γιατί έχει αποδειχθεί, όχι μόνο από την υφιστάμενη κυβέρνηση σαφώς, ότι η θεωρία από την πράξη απέχει πολύ, όπως και η γνώση ή ακόμα και η επίλυση των πραγματικών προβλημάτων της κοινωνίας από πλευράς των κυβερνώντων πολύ δε περισσότερο όταν αυτά αφορούν σε απομακρυσμένες από το κέντρο περιοχές όπως η Θράκη.

Τελευταίο παράδειγμα αυτό της πλατφόρμας για την τήρηση των κανόνων ευζωίας των ζώων συντροφιάς και το νέο Εθνικό Ενιαίο Μητρώο που η κυβέρνηση παρουσίασε και έθεσε σε λειτουργία με πανηγυρισμούς, αλλά όπως αποδεικνύεται με βάση τα λεγόμενα των καθ’ ύλην χρηστών της ήτοι των κτηνιάτρων όχι απλά δεν έρχεται να υποβοηθήσει στην διαχείριση των ζώων και την τήρηση από όλους τους εμπλεκομένους των όρων ευζωίας των έτερων «συμπολιτών μας» αλλά δυσκολεύει το έργο τους, αγνοώντας ακόμα και βασικά δεδομένα.

Πέραν αυτού προσθέτει τεράστια γραφειοκρατία στον κλάδο, όπως εξήγησε ο κτηνίατρος Θάνος Καραγιώργης σε πρόσφατη συνέντευξή του στον «ΠτΘ», ενώ αδυνατεί ακόμα και να λειτουργήσει σωστά καθώς ή πέφτει ή κολλάει συνεχώς.

Δεν χρειάζεται να το πούμε εμείς το λένε οι «ειδικοί» στο εν λόγω θέμα όπως το είπε και ο συνεντευξιαζόμενος ότι πρόκειται για κάτι που στήθηκε «στο πόδι» από ανθρώπους που αγνοούν βασικά πράγματα όχι απλά στη διαχείριση των ζώων αλλά και στην κείμενη νομοθεσία που φέρει μάλιστα τη σφραγίδα της υφιστάμενης κυβέρνησης και οι οποίοι, το σημαντικότερο, δεν είναι σε θέση να υπερασπίσουν καν το έργο τους διότι σε κάθε ερώτημα δηλώνουν την άγνοιά τους.

Θα μας επιτρέψετε λοιπόν να δηλώσουμε πως θα κρατήσουμε και πάλι μικρό καλάθι σε ό,τι αφορά αρχικά τις χθεσινές εξαγγελίες επί των μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, όσο και για τα όσα προέκυψαν από τη συνεδρίαση του υπουργικού και αφορούν στον έλεγχο της αυθαίρετης δόμησης δια της χρήσης των νέων τεχνολογιών.

Δίνουμε ωστόσο περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας  –μιας και είναι εβδομάδα ανακοινώσεων από πλευράς της κυβέρνησης– στην αποτελεσματικότητα της έκκλησης του νέου υπουργού υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού για τον κορωνοϊό. Κι εκείνο όχι απαραιτήτως γιατί ο κ.Γεωργιάδης έπεισε με τα λεγόμενά του και την επίκληση στο συναίσθημα που προσπάθησε αλλά γιατί υπάρχει μεγάλη έξαρση των κρουσμάτων και μαζί με αυτήν υπάρχει και μεγάλος φόβος κυρίως για τους συμπολίτες που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες.

Ούτως ή άλλως βέβαια για να επανέλθουμε και πάλι στα της ακρίβειας, η αποτελεσματικότητα των μέτρων θα διαφανεί τον Μάρτιο όπως μας είπε ο υπουργός, επομένως μέχρι τότε και κυριολεκτικά μικρό καλάθι θα κρατά ο μέσος Έλληνας και Ελληνίδα που αδυνατεί να ανταπεξέλθει στα δεδομένα της εποχής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.