«Μικρη ανασα» για το Δασος της Δαδιας

Διεκόπη η αδειοδότηση ανεμογεννητριών στη θέση «ΤΡΙΚΟΡΦΟ»

Στα καλά νέα της ημέρας η διακοπή της διαδικασίας αδειόδοτησης του έργου που αφορά στην εγκατάσταση 10 ανεμογεννητριών στην θέση «ΤΡΙΚΟΡΦΟ» εντός του Εθνικού Πάρκου του Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης και Σουφλίου, από πλευράς της ενδιαφερόμενης εταιρείας.

Υπενθυμίζουμε πως το εν λόγω έργο είχε προκαλέσει εξ αρχής δριμείες αντιδράσεις δεδομένου ότι στην επίμαχη περιοχή που ήταν χωροθετημένο υπάρχει ρητή και δια νόμου απαγόρευση της εγκατάστασης και λειτουργίας αιολικών πάρκων.

Απαγόρευση την οποία βέβαια όπως υπενθυμίζει και σε ανακοίνωσή της η Εταιρεία Προστασίας Βιοποικιλότητας Θράκης είχε αγνοήσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας που είχε αποστείλει κανονικά την αίτηση της εταιρείας στις αρμόδιες υπηρεσίες για γνωμοδότηση, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την αδειοδότησή του.

Το νέο της απόσυρσης της εταιρείας μοιράστηκε η Εταιρεία Προστασίας Βιοποικιλότητας Θράκης χαρακτηρίζοντας την εξέλιξη ως «μικρή ανάσα» για το δάσος της Δαδιάς, υπενθυμίζοντας ωστόσο πως το Υπουργείου συνεχίζει να καθυστερεί, έξι και πλέον μήνες μετά την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε τον Έβρο και τη Ροδόπη, να λάβει απόφαση για τη χωροθέτηση των αιολικών σταθμών, αγνοώντας τα αιτήματα των περιβαλλοντικών οργανώσεων. Και όλα αυτά εις βάρος της προστασίας των απειλούμενων πουλιών και των οικοσυστημάτων τους, αλλά και της εκφρασμένης ανάγκης των πολιτών για βιώσιμη ανάπτυξη της Θράκης και όχι ευκαιριακή!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.