Μικρες καθημερινες ιστοριες κυκλοφοριακης τρελας

Απαρατήρητα

Μπλόκαρε, το πρωί της Παρασκευής, η κίνηση μπροστά στο Ηρώο της Κομοτηνής, όταν ένα λεωφορείο, κινούμενο προς την Βασιλέως Γεωργίου «κόλλησε» επάνω στη διάβαση μεταξύ πλατείας και Ηρώου, μιας και τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, είχαν φτάσει μέχρι τα νέα στρόγγυλα εμπόδια στην είσοδο της πλατείας, μην αφήνοντας το λεωφορείο να στρίψει προς το Δημαρχείο.
 
Και αυτό γιατί ο οδηγός του τελευταίου οχήματος είχε αφήσει αρκετό χώρο για να περάσει αυτοκίνητο, χωρίς να ισχύει το ίδιο και για κάτι μεγαλύτερο όπως το λεωφορείο.
 

Φυσικά με το δρόμο κλεισμένο, ξεκίνησε το έντονο και παρατεταμένο κορνάρισμα, το οποίο όμως δεν έφερε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, και έτσι τελικά ο οδηγός του λεωφορείου πήρε την κατάσταση στα χέρια του.
 
Μόλις έφυγαν από την αντίθετη κατεύθυνση τα αυτοκίνητα, το λεωφορείο πέρασε σε αυτή, ώστε να μπορέσει να προχωρήσει και να αποσυμφορήσει την κίνηση, η οποία είχε μπλοκάρει στα φανάρια πίσω από αυτό.
 
Ευτυχώς που ο δρόμος επέτρεπε βέβαια τη μανούβρα αυτή, αλλιώς μάλλον το λεωφορείο, και τα αυτοκίνητα από πίσω του, θα έπρεπε να περιμένουν πολλή ώρα.
 
Σε μια περίοδο που πολλά ακούγονται για την προσωπική ευθύνη, για το κλείσιμο ή μη προσβάσεων αλλά και τη γενικότερη αταξία που επικρατεί στις πόλεις και τους οικισμούς μας και τις εκκλήσεις πολιτικών ανδρών για αλλαγή  νοοτροπίας, είναι εξαιρετικά διδακτικές κάτι τέτοιες στιγμές, οι οποίες μας δείχνουν πως ό,τι και να γίνει, του Έλληνα ο τράχηλος, και το πάρκινγκ, ζυγό δεν υπομένουν… Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.