Μικρες διαπιστωσεις απο τον Γιωργο Πεταλωτη

Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Ένα εύστοχο σχόλιο για τους υποψήφιους των αυτοδιοικητικών εκλογών, όσο και τον Γολγοθά των δικαστικών αντιπροσώπων δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο πρώην υπουργός κ. Γιώργος Πεταλωτής.

Αντιγράφουμε:

«Ο υποψήφιος και ο αγγελιοφόρος. Μικρές διαπιστώσεις :

1.Όσοι εκτίθενται ως υποψήφιοι έχουν κότσια. Για οποιοδήποτε λόγο κι αν το αποφασίζουν, όποιο κι αν είναι το κίνητρο, όποιο κι αν είναι το εύρος της προεκλογικής τους δράσης, μπαίνουν σε μια διαδικασία που είναι ανταγωνιστική και ψυχοφθόρα. Ειδικά όταν η επόμενη μέρα είναι μέρα απογοήτευσης . Σφόδρα πιθανό, ειδικά με το ισχύον σύστημα – κρεατομηχανή. Η ελπίδα κι ο ενθουσιασμός μετατρέπεται στα αντίθετα συναισθήματα. Ναι όντως κάποιοι βολεύονται μετά, κάποιοι κάνουν συμπαιγνίες ακόμη και με τον αντίπαλο για οφέλη δικά τους ή των παιδιών τους, είναι όμως θέμα δικής τους ηθικής και υπόστασης. Ναι γνωρίζω αρκετούς που βολεύονται μια ζωή λόγω της πολιτικής τους ανάμειξης με μηδενική ουσιαστική πολιτική προσφορά κι ας αυτοαποκαλούνται «στρατιώτες». Αυτό όμως δεν μειώνει τον αγώνα πολλών που κατεβαίνουν συνειδητά γιατί πιστεύουν ότι μπορούν να προσφέρουν. Δεν την αντέχουν όλοι αυτή την υπερέκθεση σε κριτική, τρολάρισμα και ψήφο. Βέβαια αυτοί που προσφέρουν με το λόγο και τις ιδέες τους κι ας μην συμμετέχουν εκλογικά, είναι πολλοί και πολύ ωφέλιμοι για όλους μας. Όμως η συμμετοχή ειδικά σε περιόδους παραίτησης και απαξίωσης της πολιτικής, έχει αξία. Και οφείλουμε να το αναγνωρίζουμε.

2. Στις εκλογές του 1981 ως πρωτοετής φοιτητής πήγα γραμματέας Εφορευτικής Επιτροπής . Από το 1985 , ασκούμενος, ξεκίνησα να πηγαίνω δικαστικός αντιπρόσωπος. Βλέποντας και χθες, από συγγενικό μου πρόσωπο, ότι όχι μόνον δεν καταργήθηκε η απέραντη χαρτούρα, αλλά ενώ προστέθηκε σωστά το τάμπλετ για την αποστολή των αποτελεσμάτων, κατόπιν ο δικ. αντιπρόσωπος καλεί τον αγγελιοφόρο για να στείλει με τηλεγραφήματα τα αποτελέσματα (τα οποία ήδη ώρες πριν είχαν ηλεκτρονικά παραληφθεί) και μετά αρχίζει ο Γολγοθάς του αντιπροσώπου, που μετά τη διαλογή πρέπει να συμπληρώσει εις τριπλούν πρακτικά – μαμούθ και να τα παραδώσει κάνοντας βόλτες ξημερώματα σε Δήμο (γιατί άραγε;), σε Περιφέρεια(γιατί άραγε;) και σε Πρωτοδικείο το οποίο είναι και το μόνο αρμόδιο για την ανακήρυξη των επιτυχόντων.

Στην εποχή της ψηφιοποίησης, ξοδεύει το Κράτος χρήματα, χαρτί, ανθρώπους, ασφάλεια διαδικασιών. Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση στο φόρτε της!».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.