Μια σημαια της Γης!

Υπηρετώντας περισσότερο μια ουτοπία παρά ένα ευκόλως προβλέψιμο γεγονός ο Σουηδός σχεδιαστής Οσκαρ Πέρνεφελντ στο πλαίσιο της διπλωματικής του εργασίας στο Beckmans College of Design στη Στοκχόλμη αποφάσισε να δημιουργήσει τη σημαία της Γης!
 
Ο νεαρός σχεδιαστής οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση όταν παρατήρησε πως σε κάθε διαστημική αποστολή οι αστροναύτες έφεραν τη σημαία του κράτους που χρηματοδοτούσε την αποστολή και έτσι αποφάσισε να δημιουργήσει μια σημαία που θα εκπροσωπεί όλους του γήινους.
 
Στην πρόταση του σχεδιαστή από τη Στοκχόλμη για τη Διεθνή Σημαία του Πλανήτη Γη κυριαρχεί το μπλε χρώμα, καθώς το 70% της γης καλύπτεται από ωκεανούς και νερό. Οι επτά κύκλοι σχηματίζουν ένα λουλούδι, το σύμβολο της ζωής και έναν κύκλο που συμβολίζει την περιστροφή της Γης στο σύμπαν.
 
Φυσικά η σημαία δεν είναι επισήμως αναγνωρισμένη αφού η Γη δεν αποτελεί ακόμα ενιαίο κράτος όμως η ιστορία έχει αποδείξει πολλές φορές και κατά το παρελθόν ότι αρέσκεται να ανασύρει από τα κιτάπια της πράγματα. Ποιος ξέρει ίσως στο μέλλον συναντήσουμε τελικά εξωγήινους και μας φανεί χρήσιμη…Χ.Λ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.