Μια νικη με πολλαπλες αναγνωσεις

Η προσέλευση των 210.000 ψηφοφόρων που ψήφισαν ναι στην κεντροαριστερά είναι από μόνη της σημαντικό πολιτικό γεγονός, γιατί όπως και να το κάνουμε η ύπαρξη πολιτικής έκφρασης του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού είναι αναγκαία περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Εν τούτοις τώρα αρχίζουν –μετά την ερχόμενη Κυριακή και τη 2η ψηφοφορία– τα δύσκολα, προκειμένου ο νέος φορέας για την κεντροαριστερά να αποκτήσει νόημα και να περπατήσει, αποκτώντας κοινωνική δυναμική.
 
Γιατί υπάρχουν πλείστες όσες αναγνώσεις σε σχέση με το αποτέλεσμα, όπως π.χ. πως ό,τι προσήλθε και ψήφισε είναι πλειοψηφικά το διχασμένο ανάμεσα σε παπανδρεϊκούς και βενιζελικούς παλαιό ΠαΣοΚ, κι αυτό είναι η χειρότερη συνιστώσα για το νέο εγχείρημα. Αφού είναι βέβαιο ότι αν αυτό συμβαίνει, οι πιθανότητες επιτυχίας του νέου σχήματος —μακάρι να διαψευσθούμε, αφού στις προσπάθειες για την ανασύσταση του χώρου συμμετέχουν σπουδαίες προσωπικότητες, οι οποίες δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν να προσπαθούν ενωμένοι—  είναι σχεδόν μηδαμινές.
 
Οψόμεθα!!! Ν.Τ.
 
Υ.Γ.: Από τα ωραία της ψηφοφορίας της Κυριακής ήταν μεταξύ άλλων και η μακριά αναμονή στις ουρές των πολιτών που επιθυμούν την ανασύσταση της Κεντροαριστεράς, και οι οποίοι τόσο κοσμίως ανέμεναν στην ουρά προκειμένου να ψηφίσουν. Σπάνιο το ενσταντανέ για την πολιτική των ημερών μας, αλλά  αληθινό.
 
Και μία ακόμη παράμετρος, η λύπη όσων μεγάλων σε ηλικία έζησαν και πίστεψαν στο ΠΑΣΟΚ, ζουν στους περιφερειακούς οικισμούς της χώρας, δεν είχαν κοντινό εκλογικό κέντρο και δεν μπόρεσαν να ψηφίσουν, διαδηλώνοντας την ακραιφνή πίστη τους στον δημοκρατικό σοσιαλισμό.          

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.