Μια μοναδικη προταση για την Καθαρα Δευτερα στους υποψηφιους βουλευτες

Το παράδειγμα της Ινδίας

Με την ημερομηνία των εκλογών να φαίνεται να κλειδώνει στις 9 Απριλίου, και τα περισσότερα ψηφοδέλτια να έχουν ανακοινωθεί, οι υποψήφιοι βουλευτές βγήκαν παγανιά, και να περιμένετε να τους δείτε να περνάν από ένα καφενείο/ έδρα συλλόγου/ πάγκο λαϊκής κοντά σας.

Ήδη την Παρασκευή στο παζάρι των Σαπών είχαμε θεάσεις τουλάχιστον δύο βουλευτών, ενώ όσο περνούν οι μέρες, θα αρχίσουμε να βλέπουμε ακόμα περισσότερους. (όποιος βγει στο παζάρι σήμερα Σάββατο να περιμένετε πολλές περαντζάδες).

Μαζί όμως με τις προεκλογικές εκστρατείες, ξεκίνησαν και τα συντροφικά μαχαιρώματα, μιας και οι φιλοδοξίες είναι πολλές, αλλά ο σταυρός ένας.

Όσο για τα Κούλουμα, να περιμένετε πως θα δείτε σε πολλά σημεία τους βουλευτές, να δείχνουν πόσο κοντά βρίσκονται στον πολίτη, και πως στην πραγματικότητα, είναι ένας (ή μία) από εμάς (μια ιδέα, γνωρίζοντας «εμάς» η οποία είναι τουλάχιστον τρομακτική).

Επειδή όμως, για να παραφράσουμε τον βάρδο, όλα είναι δίκαια στην αγάπη, τον πόλεμο και την προεκλογική εκστρατεία, θεωρούμε πως η φετινή Καθαρά Δευτέρα αποτελεί μοναδική ευκαιρία προώθησης των υποψηφίων.

Γιατί τι κοιτάνε όλοι οι Έλληνες την καθαρά Δευτέρα; Τον ουρανό. Και τι πετάει στον ουρανό; Οι χαρταετοί.

Ιδού λοιπόν πεδίο δόξης λαμπρό για τους επίδοξους ταγούς μας, να γεμίσουν τους ουρανούς με τα πρόσωπα (και το όνομά) τους προσεγγίζοντας εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, εν δυνάμει ψηφοφόρους.

Η ιδέα, δυστυχώς, δεν είναι πρωτότυπη, γιατί συμβαίνει στην Ινδία, όπου όπως βλέπετε στην φωτογραφία που συνοδεύει το άρθρο, υπάρχουν δεκάδες χαρταετοί με το πρόσωπο του νυν πρωθυπουργού της Ινδίας κ. Ναρέντρα Μόντι, που προωθεί και το κόμμα του, SJP, ενώ ανάλογες φωτογραφίες, και με άλλους υποψηφίους, ακόμα και τον αντίπαλό του στις τελευταίες εκλογές Ραούλ Γκάντι, μπορεί να βρει κανείς εύκολα στο διαδίκτυο.

Αν δηλαδή μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο η πολυπληθέστερη δημοκρατία στον κόσμο, τότε εμείς γιατί να μείνουμε πίσω;

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.