Μια ιστορια που αποδεικνυει οτι ο κινηματογραφος μιμειται τη ζωη

Από τις ιστορίες που αποδεικνύουν ότι ο κινηματογράφος τελικά μιμείται τη ζωή…

Επτά χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή και μια σειρά περιοριστικών όρων επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κομοτηνής σε έναν πρώην υπάλληλο του ΕΛΤΑ Κεραμωτής του Δήμου Νέστου για την υπεξαίρεση 210.00 ευρώ που συνέβη το 2005.
 
Το δικαστήριο, παρά το μεγάλο ποσό της υπεξαίρεσης, συνυπολόγισε στην απόφαση που έλαβε μια σειρά από ελαφρυντικά, καθώς διαπίστωσε την ειλικρινή μεταμέλειά του, ενώ στην απολογία του ο κατηγορούμενος περιέγραψε το προσωπικό οικογενειακό δράμα που έζησε.
 
Συγκεκριμένα, ο πρώην υπάλληλος των ΕΛΤΑ που είχε την ευθύνη του υποκαταστήματος της Κεραμωτής αναγκάστηκε, σύμφωνα με την ομολογία του, να προχωρήσει στην υπεξαίρεση του ποσού εξαιτίας μια σπάνιας μορφής κακοήθους ασθένειας που εμφανίστηκε στη γυναίκα του την περίοδο εκείνη.
 
Όπως ισχυρίστηκε, για να μπορέσει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της υγείας της συζύγου του, αναγκάστηκε να δανειστεί από τοκογλύφο 110.000 ευρώ και να του επιστρέψει 170.000 ευρώ, ενώ παράλληλα είχε να διαχειριστεί και ένα «φουσκωμένο» τραπεζικό δανεισμό. Η έκβαση της υγείας της συζύγου του ήταν θετική, αλλά στη συνέχεια είχε να αντιμετωπίσει τα χρέη. Έτσι, υπεξαίρεσε τα χρήματα από το ταμείο των ΕΛΤΑ για να καλύψει τις μεγάλες οικονομικές εκκρεμότητες.
 
Στη συνέχεια, ο ίδιος κάλεσε την επιθεώρηση να του κάνει έλεγχο, όπου και ομολόγησε την υπεξαίρεση των χρημάτων. Μέχρι στιγμής έχει επιστρέψει στα ΕΛΤΑ το ποσό των 70.000 ευρώ, το ποσό των 30.000 ευρώ από την εγγύηση που κατέβαλε για ν’ αφεθεί ελεύθερος, καθώς και το ιδιόκτητο ακίνητο που διαθέτει η οικογένειά του στην παραλία της Κεραμωτής.
 
Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, πολλοί συνάδελφοί του από το Ταχυδρομείο Καβάλας παρέστησαν στη δίκη και μίλησαν με θερμά λόγια για την τιμιότητά του και το καθαρό του χαρακτήρα του όπως επίσης και ο πρώην δήμαρχος Κεραμωτής Μένανδρος Μαρινάκης ο οποίος επισήμανε πόσο αγαπητό και δραστήριο μέλος είναι της τοπικής κοινωνίας.
 
Η συνολική ποινή που του επιβλήθηκε από το δικαστήριο είναι επτά χρόνια κάθειρξη, με τριετή αναστολή, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και παρουσίαση κάθε πρώτη του μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του.
 
Από τις ιστορίες που αποδεικνύουν ότι ο κινηματογράφος τελικά μιμείται τη ζωή… Χ.Λ.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.