Μια ενδιαφερουσα δραση στο WeGrow Kids Festival

Απαρατήρητα

Λίγες μέρες μας χωρίζουν από τη διοργάνωση του 2ου WeGrow Kids Festival που θα λάβει χώρα από τις 6 έως τις 8 Σεπτεμβρίου στον υπαίθριο χώρο πίσω από το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής. Χθες μέσω του facebook οι διοργανωτές μας έδωσαν μια μικρή γεύση των όσο θα περιλαμβάνει το Φεστιβάλ γνωστοποιώντας μια από τις δράσεις του.
 
Σύμφωνα με την ανάρτηση, λοιπόν, θα λειτουργήσει φέτος με φροντίδα εθελοντών ένας πάγκος ανταλλακτικός και χαριστικός, όπου θα μπορεί ο καθένας να αφήνει για τον άλλο κάτι χρήσιμο σε πολύ καλή κατάσταση και να παίρνει ό, τι κρίνει ότι του χρειάζεται.
 
«Το σκεπτικό είναι η εξοικείωση μας με την έννοια της ανταλλαγής, της προσφοράς και της επαναχρησιμοποίησης» εξηγούν οι διοργανωτές για να διευκρινίσουν ότι:
«Όσα πράγματα συγκεντρωθούν για τον πάγκο θα θέλαμε να είναι όχι απλά σε καλή αλλά σε άριστη κατάσταση, κι αυτό γιατί προκειμένου να πετύχει το εγχείρημα δε θέλουμε να νιώσει κάνεις τον πάγκο σαν ένα μέρος απόρριψης άχρηστων αντικειμένων.
 
Παρακαλώ σκεφτείτε κάποιο ρούχο, παιχνίδι, βιβλίο, τσάντα και οτιδήποτε άλλο έχετε σε άριστη κατάσταση και δε το θέλετε πια και διαθέστε το στον πάγκο καθαρό και περιποιημένο. Ό,τι μείνει αδιάθετο θα διατεθεί στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου ή όπου αλλού προκύψει ότι υπάρχει ανάγκη.
 
Όσα πράγματα συλλέξετε παρακαλείστε μέχρι την Πέμπτη 5.9 να τα παραδώσετε κατόπιν συνεννόησης στην @Kassiani Papaschali.
 
Ασφαλώς, μπορείτε και κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ να φέρνετε πράγματα για τον πάγκο σε άριστη κατάσταση.
 
Επιπλέον, αν υπάρχει κάποιος που θέλει να βοηθήσει εθελοντικά στη λειτουργία του πάγκου κατά τις μέρες του φεστιβάλ να το δηλώσει απευθείας στην @Kassiani Papaschali. Θα χρειαστούν 4 άτομα».
 
Ομολογουμένως μια ενδιαφέρουσα δράση που αξίζει να στηριχθεί! Χ.Λ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.