Μια «εκπληξη» επεφυλασσε στον Πρυτανη του ΔΠΘ ο Μητροπολιτης Αλεξανδρουπολης

Τον βράβευσε χωρίς να τον ενημερώσει προηγουμένως και είχε τον λόγο του

Η εορτή του Αγίου Νικολάου ήταν μέρα χαράς για την Αλεξανδρούπολη καθότι ο Άγιος είναι Πολιούχος της. Ο φετινός εορτασμός είχε όμως και ένα ακόμη χαρμόσυνο γεγονός καθώς συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από την ίδρυση και σύσταση της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η οποία δημιουργήθηκε από το εν Ελλάδι τμήμα της παλαιάς Ιεράς Μητροπόλεως Αίνου και Δεδέαγατς και από τμήματα των Ιερών Μητροπόλεων Διδυμοτείχου και Μαρωνείας. Εξ ου και ο οικείος Μητροπολίτης κ. Άνθιμος προσκάλεσε στις εορταστικές εκδηλώσεις τους ομόρους Μητροπολίτες Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό και Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν επίσης οι τοπικές Αρχές της Πολιτείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Στρατού, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πανεπιστημίου, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλεως.

Η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία περιελάμβανε και μια «έκπληξη» όμως καθώς κατά τη διάρκεια της ο Μητροπολίτης κ. Άνθιμος βράβευσε με το Σταυρό της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως για την προσφορά του στην πανεπιστημιακή κοινότητα, την ιατρική επιστήμη και στην τοπική μας κοινωνίας τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και Καθηγητή Χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής κ. Αλέξανδρο Πολυχρονίδη, χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει προηγουμένως.

Όπως εξήγησε ο Μητροπολίτης αυτό έγινε εν αγνοία του Πρύτανη καθώς αν γνώρισε ήταν σίγουρος ότι θα αρνούνταν, από σεμνότητα.

Η βράβευση έγινε καθώς στο τέλος του έτους λήγει η θητεία των Πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου μας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.