Μια αναρτηση που ξυπνησε μνημες

Απαρατήρητα

Ένας γόνιμος διαδικτυακός διάλογος που ξύπνησε μνήμες εκτυλίχθηκε το βράδυ της Τρίτης στο προφίλ του κ. Κώστα Κατσιμίγα. Την αφορμή έδωσαν τα ποσταρίσματα φωτογραφιών από την πλημμύρα του Μπουκλουτζά της 10ης Ιανουαρίου του 1960 που προκάλεσε πολλές ζημιές στην Κομοτηνή, με τον κ. Κατσιμίγα να αναρτά κι αυτός με τη σειρά του υλικό από το αρχείο του πατέρα του. Κυρίως πρωτοσέλιδα από εφημερίδες της εποχής που κατέγραφαν το γεγονός. Η ανάρτηση γρήγορα προκάλεσε το ενδιαφέρον των διαδικτυακών συνομιλητών που έσπευσαν με τη σειρά τους να μοιραστούν αναμνήσεις από εκείνες τις μέρες ή αντίστοιχο αρχειακό υλικό.

Μάλιστα ο κ. Κατσιμίγας δεσμεύτηκε ότι με την επιστροφή μας στην «κανονικότητα» το αρχειακό υλικό θα αποτελέσει αντικείμενο έκθεσης «γιατί και οι νεώτερες γενιές πρέπει να μάθουν τα δεινά των παππούδων τους για να ζουν σήμερα με ανέσεις και ασφάλεια».

60 χρόνια και δύο ημέρες μετά βέβαια, πλημμύρες συνεχίζουν να καταγράφονται στη Ροδόπη. Το αν είναι όμως αντίστοιχης ή όχι έκτασης δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε.

Όπως και να ‘χει όμως ακόμη ένας λόγος να ανυπομονούμε γι’ αυτή την πολυπόθητη επιστροφή στην κανονικότητα είναι η υπόσχεση της έκθεσης…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.