Μια ακομη αποχωρηση με σημασια που δεν σημαινει «αποστρατευση»

Απαρατήρητα

Έκλεισε ο κύκλος  προσφοράς του εκπαιδευτικού Σταμάτη Σακελλίωνα ως γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε.
 
Μαζί του κλείνει και μια εποχή, αφού στην περίπτωση της αριστεράς, η θέση δεν αφαιρεί ούτε αποσυνδέεται από την προσωπικότητα. Κι αυτό γιατί πίσω ακόμη και από τις καθαρά πολιτικές ανακοινώσεις κρυβόταν, μιλούσε το προσωπικό ύφος του κ. γραμματέα, που ήταν και εξακολουθεί να είναι συγκεκριμένο.
 
Είχαμε έτσι κείμενα πλούσια σε έλληνα λόγο, με ρυθμό και ποιητικότητα στον ρυθμό των λέξεων, προσωπικά, σαν εκείνα τα παλιά κείμενα των παλιών αριστερών που ο καθένας τους είχε λόγο  διακριτό.
 
Κοντά στην εφημερίδα μας, από τον καιρό που πρωτοήρθε στην Κομοτηνή, ο κ. Σακελλίων, ο Σταμάτης μεταβλήθηκε σε ωραίο «θρακιώτη», με την έννοια ότι άκουσε και κατάλαβε τον τόπο.
 
Εν εγρηγόρσει κατάφερνε σε καιρούς απόλυτης «δημοσιογραφικής ομοψυχίας» με τις ανακοινώσεις του να εγείρει αμφιβολίες ότι όλα ήταν καλά καμωμένα, κυρίως γιατί ο λόγος του δεν ήταν ποτέ ξύλινος, κομματικός. Ακουμπούσε την αλήθεια των πληγών μας.
 
Από τον δημόσιο χώρο και τη θέση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, σίγουρα θα λείπει το ύφος του λόγου του, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το νέο που θα έρθει δεν θα είναι ισάξιο, ή και καλύτερο. Μακάρι.
 
Εκείνο, που χαιρόμαστε περισσότερο απ’ όλα είναι ό,τι υπονοεί στο τέλος της η δήλωσή του, ότι ο κ. Σακελλίων θα είναι παρών στον δημόσιο χώρο και λόγο από άλλα μετερίζια, κι αυτά είναι πολλά.
 
Καλοδεχούμενος, όποιο κι αν επιλέξει…Τ.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.