«Μια αγκαλια» συμβολικη

Ένα φωτογραφικό στιγμιότυπο συμβολικής αξίας

Ιδιαίτερης συμβολικής κρίνουμε το εν λόγω φωτογραφικό στιγμιότυπο από την εκδήλωση της πρωτοβουλίας «Μία αγκαλιά» του επιχειρηματία και δημοτικού συμβούλου Νίκου Παπακωνσταντίνου που έλαβε χώρα το βράδυ της Παρασκευής στο Avant Garde.

Πρώτα και κύρια γιατί στην φωτογραφία είναι ο έχων την πολύ σημαντική, κατά την άποψή μας, πρωτοβουλία για την υλοποίηση μιας δράσης που έχει ως στόχο τα παιδιά, αλλά και δύο εκ των πρωτεργατριών της εθελοντικής δράσης «Ο Άη Βασίλης άργησε μια μέρα» Άρτεμις Τσολάκη και Στέλλα Αργυροπούλου, που έθεσε πριν από πολλά χρόνια τις βάσεις για την ανάπτυξη του εθελοντισμού και δη αυτού που έχει ως τελικό στόχο τους νεαρότερους ηλικιακά συμπολίτες μας και απ’ ό,τι φαίνεται βρήκε άξιους μιμητές.

Δευτερευόντως γιατί σε πλήρη αναντιστοιχία της λογικής της «ανθρωποφαγίας» που πολλάκις στην περιοχή μας έχουμε δει στο παρελθόν ακόμα και σε τέτοιες δράσεις, δίνεται το καλό παράδειγμα της ουσιαστικής και πρακτικής στήριξης πρωτοβουλιών που μπορεί να εκκινούν από διαφορετικό «μετερίζι» ωστόσο έχουν κοινό στόχο και δη σημαντικό, όπως η στήριξη των παιδιών.

Από τα ωραιότερα κατά την άποψή μας και γεμάτο συμβολισμούς στιγμιότυπά της βραδιάς σε πλήρη συμφωνία και με τα λεγόμενα δια μικροφώνου του κ. Παπακωνσταντίνου για την ελπίδα η «αγκαλιά» που ο ίδιος άνοιξε να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο και να συμπεριλάβει κι άλλους αποτελώντας με την σειρά της παράδειγμα μίμησης και για όσους θα ακολουθήσουν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.