Μετρα για το παρεμποριο και βελτιωση του μεθοριακου Νυμφαιας ζητησε ο Ν. Τσαλικιδης απο την Γενικη Διευθυντρια Τελωνειων

Απαρατήρητα

Μέτρα για την καταπολέμηση του παρεμπορίου στη Ροδόπη, αλλά και την ανάγκη βελτίωσης του συνοριακού σταθμού Νυμφαίας συζήτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης στην Αθήνα με την Γενική Διευθύντρια Τελωνείων κ. Ειρήνη Γιαλούρη, με την οποία και είχαμε μία πολύ εποικοδομητική κουβέντα.
 
Επίκεντρο της συζήτησης ήταν η βελτίωση των συνθηκών στον συνοριακό σταθμό Μακάζα-Νυμφαία και η καταπολέμηση του παραεμπορίου, που έχει εξαπλωθεί δυστυχώς τα τελευταία χρόνια ραγδαία, προερχόμενο σε μεγάλο βαθμό από την γείτονα χώρα.
 
Ο κ. Τσαλικίδης παρέθεσε στην κ. Γιαλούρη μία σειρά ιδεών, εφικτών ως προς την υλοποίηση τους ενώ παράλληλα της εξήγησε την αναγκαιότητα άμεσης εφαρμογής μέτρων για την εξάλειψη του φαινομένου του παραεμπορίου.
 
Επιπλέον, συζητήθηκεη ανάγκη στήριξης των τοπικών επιχειρήσεων και όλων των εμπλεκόμενων Φορέων, όπως των μελών του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης και της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης, με εκπροσώπους των οποίων τόνισε πως έχει συνεχείς συναντήσεις από τον Δεκέμβριο του 2016 μέχρι σήμερα για την συλλογική συνδρομή στην κατεύθυνση της καταπολέμησης του παραεμπορίου.
 
Λίγο πριν την αποχώρηση του από το γραφείο της Γενικής Διευθύντριας, εξήγησε την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός σύγχρονου μεθοριακού σταθμού στο συνοριακό σημείο Νυμφαίας-Μακάζα, έτσι ώστε να καθίσταται αποτελεσματικός ο έλεγχος όλων των προϊόντων με την κ. Γιαλούρη να δείχνει θετική προς αυτήν την κατεύθυνση.Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.