Μελη δασικων συνεταιρισμων της Ροδοπης αποκατεστησαν χωρο αναψυχης στα Πατερμα

«Οι λεπτομέρειες είναι που κάνουν τη διαφορά» συνηθίζεται να λέγεται για όλα εκείνα τα κομμάτια του βίου μας, τα οποία παρότι δεν είναι βιολογικά αναγκαία, ωστόσο έχουν τη δύναμη να ανατρέψουν καταστάσεις και διαθέσεις. Όταν μάλιστα αυτές οι λεπτομέρειες έχουν προεκτάσεις και στον κοινωνικό μας βίο, τότε η αξία τους πολλαπλασιάζεται.
 

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και αυτό της πρωτοβουλίας που ανέλαβαν Δασικοί Συνεταιρισμοί της περιοχής μας σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Δασών Ροδόπης. Οι επισυναπτόμενες φωτογραφίες «μιλούν» από μόνες τους για τους γνωρίζοντες την τοποθεσία που βρίσκεται στην δασική περιοχή δίπλα στον οικισμό Πάτερμα του Δήμου Αρριανών.
 
Με ίδια έξοδα, εργασία αλλά και πολύ μεράκι μέλη διάφορων Δασικών Συνεταιρισμών ανακατασκεύασαν πλήρως τον εικονιζόμενο υπαίθριο χώρο αναψυχής, που επί περίπου μια δεκαετία είχε αφεθεί στην τύχη του και τα τελευταία χρόνια είχε καταστεί σχεδόν αδύνατη η χρήση του.
 
Και οι ίδιοι άλλωστε είναι γνώστες και τακτικοί επισκέπτες του αφού το εν λόγω σημείο είναι ένα από τα σημεία οικονομικής δραστηριοποίησής τους.
 

Το αποτέλεσμα βέβαια δικαιώνει για την επιλογή και τον κόπο τους συμμετέχοντες και για μας τους υπόλοιπους αποτελεί μία πρώτης τάξεως αφορμή για να επισκεφθούμε τον χώρο και να γνωρίσουμε μία ακόμη από τις ομορφιές της ορεινής Ροδόπης.
 
Με την ευχή το παράδειγμα να βρει μιμητές για ανάλογες δράσεις και  την επιφύλαξη οι μέλλοντες επισκέπτες να σεβαστούν τον χώρο… Χ.Λ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.