Μεγαλες αγαπες

Απαρατήρητα

Το ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης αρέσκεται στο να προκαλεί…εντύπωση με τις δηλώσεις του το γνωρίζουμε. Δεν είναι άλλωστε δα και από τους πολιτικούς εκείνους που επιλέγουν επιτηδευμένη «αργκό» στις συνεντεύξεις και τις δηλώσεις του.

Ένα τέτοιο παράδειγμα μας έδωσε χθες σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» όπου αφού πρώτα εξαπέλυσε τα πυρά του προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα για τα περί της σύστασης εξεταστικής επιτροπής έσπευσε να επισημάνει την απόλυτη «πολιτική κυριαρχία» που απολαμβάνει το κυβερνών κόμμα.

Ουδείς θα το αμφισβητήσει υπό την έννοια που το έθεσε καθότι αναφερόταν στην πρωτιά του κυβερνώντος κόμματος στις δημοσκοπήσεις. Ωστόσο δεν έμεινε εκεί αλλά έδειξε και ως «υπαίτιο» της κυριαρχίας τούτης την «αγάπη του λαού και την στήριξη του λαού που επιβεβαιώνεται από το 2016 έως και σήμερα σε όλες τις εταιρείες δημοσκοπήσεων» όπως δήλωσε.

Ωστόσο λίγο πριν αυτή του την τοποθέτηση ο Υπουργός Ανάπτυξης που προέβη σε μία άλλη δήλωση που δείχνει κατά την άποψή μας ότι η αγάπη αυτή μάλλον είναι μονόπλευρη υπό την έννοια ότι αφορά και εκφράζεται μόνο από τη μία πλευρά.

Για να εξηγούμαστε ερωτηθείς για το κύμα της ακρίβειας δήλωσε μεταξύ άλλων πως  «το μεγάλο κύμα ακρίβειας, όπως το περιγράφετε, ακόμα δεν έχει έρθει. Δεν λέω ότι αποκλείεται να έρθει, γιατί δεν το ξέρω. Λέω ότι σήμερα που μιλάμε δεν έχει έρθει. Άρα έχουμε: καταναλωτές που ξοδεύουν και για να ξοδεύουν πάει να πει ότι έχουν. Μία στατιστική υπηρεσία που λέει ότι το διαθέσιμο εισόδημα έχει αυξηθεί. Και μία Ελλάδα που βάσει της Eurostat, αφήστε τι λένε οι δικές μας υπηρεσίες, έχει πληθωρισμό τον τρίτο χαμηλότερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Αν μη τι άλλο αυτό που τουλάχιστον συμπεράναμε εμείς είναι ότι ο Υπουργός δεν φαίνεται να συμμερίζεται τις διαμαρτυρίες των πολιτών για τις αυξήσεις που υπάρχουν σε πάρα πολλά αγαθά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.