Με τον Διαστημικο Σταθμο της NASA θα επικοινωνησουν εκπαιδευομενοι του ΣΔΕ Ορεστιαδας

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ορεστιάδας, στο πλαίσια της συμμετοχής του στο πρόγραμμα ARISS, θα συνδεθεί ζωντανά μέσω Ασυρμάτου, τύπου VHF, με το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (I.S.S) καθώς αυτός θα περνάει πάνω από τον αστρονομικό ορίζοντα του τόπου μας.

Εκπαιδευόμενες και εκπαιδευόμενοι του σχολείου θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ζωντανά από μία ερώτηση σε έναν/μία αστροναύτη του Σταθμού!

Η σύνδεση με τον ISS θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 19 και 22 Μαρτίου με την τεχνική βοήθεια και την υποστήριξη της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Δωδεκανήσου (SZ5RDS).

Η τελική ημερομηνία και ώρα θα ανακοινωθεί από τη NASA στο σχολείο λίγες μέρες πριν.

Πρόκειται για το Παγκόσμιο Πρόγραμμα ARISS (Amateur Radio International Space Station) το οποίο γίνεται για πρώτη φορά στην περιοχή μας. Είναι το πρώτο και μοναδικό Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) που λαμβάνει μέρος σ’ αυτό το πρόγραμμα.

Το Πρόγραμμα επιτρέπει στους μαθητές σε όλον τον κόσμο να βιώσουν τον ενθουσιασμό της απευθείας συνομιλίας με τα μέλη του πληρώματος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, δίνοντάς τους το έναυσμα να ενδιαφερθούν για την Επιστήμη, την Τεχνολογία, τη Μηχανική και τα Μαθηματικά (STEM).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.