Με το νεο ετος η εκκινηση των προετοιμασιων για τις επιμελητηριακες εκλογες

Το δεύτερο εκλογικό ραντεβού για το 2024

Όποιος θεωρούσε ότι το 2024 δεν θα έχει χαρακτήρα εκλογικό, υποτιμώντας ίσως την διαδικασία των Ευρωεκλογών, μάλλον θα διαψευστεί.

Κι αυτό διότι πέραν φυσικά των Ευρωεκλογών που καθόλου αμελητέα σημασία δεν έχει δεδομένου ότι θα κληθούμε να επιλέξουμε τους εκπροσώπους μας στο κέντρο των αποφάσεων των Βρυξελλών, το 2024 και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους έχουν προγραμματιστεί οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων επιμελητηριακών αρχών.

Υπενθυμίζουμε πως οι θητείες των υφιστάμενων συμβουλίων παρατάθηκαν δύο φορές, η δεύτερη με σχετική απόφαση του περασμένου Ιουλίου, η οποία ορίζει επίσης πως η εκλογική διαδικασία μετατίθεται για το διάστημα από 15 Νοεμβρίου 2024 ως 15 Δεκεμβρίου 2024.

Τα επιμελητήρια όλης της χώρας με τη νέα χρονιά αναμένεται να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους γεγονός που διαφαίνεται και από τις σχετικές αναφορές σε μια σειρά εορταστικών μηνυμάτων προέδρων Επιμελητηριακών αρχών όπως αυτή του προέδρου του Επιμελητηρίου Αχαΐας και του ΕΦΕΠΑΕ κ.Πλάτωνα Μαρλαφέκα ο οποίος έσπευσε μαζί με τις ευχές να υπενθυμίσει το εκλογικό «ραντεβού» του 2024, υπογραμμίζοντας πως «Θεωρητικά, το χρονικό διάστημα των δώδεκα μηνών, που μεσολαβεί, είναι αρκετά μεγάλο για να ασχοληθούμε και να συζητήσουμε για το θέμα αυτό».

Σχετικές δηλώσεις έκανε πρόσφατα και ο νεοεκλεγέντας Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ και πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης στον ραδιοφωνικό σταθμό Maximum Fm, κάνοντας σαφές πως θα διατηρήσει το αξίωμα του προέδρου έως τον προσεχή Νοέμβριο, όταν και είναι προγραμματισμένες οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης. Ωστόσο όπως έκανε σαφές σε περίπτωση που τελικά η κυβέρνηση αποφασίσει να δώσει παράταση στην θητεία των σημερινών διοικήσεων και μετά το 2024, τότε αυτόματα θα υποβάλλει την παραίτηση του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.