Με Θρακιωτικα αποχαιρετησαν τον Χρονη Αηδονιδη

Τρισάγιο την ερχόμενη Κυριακή από τη Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης

Υπό τους ήχους της θρακιώτικης παραδοσιακής μουσικής που υπηρέτησε όλη τη ζωή του και σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης από το πλήθος κόσμου που βρέθηκε στο χώρο, τελέστηκε η κηδεία του Χρόνη Αηδονίδη.

Η εξόδιος ακολουθία του κορυφαίου Θρακιώτη δασκάλου και ερμηνευτή πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 25ης Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Βριλησσίων Αττικής.

Το τελευταίο «αντίο» στον Χρόνη Αηδονίδη, που αφιερώθηκε στη διδασκαλία, τη διάσωση, τη διάδοση και την καταγραφή της μουσικής παράδοσης της Θράκης, είπαν οι δικοί του άνθρωποι, πολλοί Θρακιώτες και απλός κόσμος, καθώς και καλλιτέχνες, όπως ο Γιώργος Νταλάρας και ο Παντελής Θαλασσινός, με τους οποίους είχε συνεργαστεί.

Άνθρωποι με παραδοσιακές στολές, μουσικοί, τραγουδιστές και άλλοι, συνόδευσαν τον σπουδαίο Χρόνη Αηδονίδη στην τελευταία κατοικία του με τραγούδια της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Θράκης, που τόσο αγάπησε, όπως το «Με γέλασαν τα πουλιά», χειροκροτήματα και τη λέξη «αθάνατος».

Στεφάνια κατέθεσαν, μεταξύ άλλων, ο Καλλιτεχνικός Σύλλογος Δημοτικής Μουσικής Δόμνα Σαμίου, ο Γιώργος και η Άννα Νταλάρα, ο δήμαρχος Βριλησσίων Κωνσταντίνος Βαφειάδης, η Ένωση Τραγουδιστών Ελλάδος, η Πανθρακική Ομοσπονδία και ο Λάκης Χαλκιάς, με το συγκινητικό μήνυμα «Στο γλυκύτατο αηδόνι».

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Κυριακή 29 Οκτωβρίου και ώρα 10.00 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αλεξανδρούπολης, η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως και το Αρχείο Μουσικολαογραφικής Παράδοσης «Χρόνης Αηδονίδης» θα πραγματοποιήσουν Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αγαπητού Δασκάλου Χρόνη Αηδονίδη.

Θα χοροστατήσουν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος και Φλωρίνης, Πρεσπών & Εορδαίας κ. Ειρηναίος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.