Με σκηνες στις παραλιες

Σκηνές αντί ομπρέλας, τείνουν να χρησιμοποιούν πολλοί Βούλγαροι τουρίστες, κατά τις επισκέψεις τους στις παραλιακές περιοχές του νομού. Το φαινόμενο φαίνεται να λαμβάνει έκταση, ιδιαίτερα τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο και να εντείνεται κυρίως το Σαββατοκύριακο, με τις σκηνές να πληθαίνουν, καταλαμβάνοντας χώρο σε απομακρυσμένα παραλιακά σημεία, ως επί τω πλείστο.

Το ίδιο θέμα δείχνει να απασχολεί τους παραλιακούς Δήμους του νομού κυρίως όμως αυτόν της Κομοτηνής, όπου τα «κρούσματα» ελεύθερης κατασκήνωσης είναι σαφώς περισσότερα και πιο συχνά.

Το φαινόμενο παρακολουθεί η τοπική Αστυνομία, με εποχούμενες περιπολίες και σε συνεννόηση με τις αυτοδιοικητικές αρχές. Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία η ελεύθερη κατασκήνωση διώκεται ως πλημμέλημα, με την επιβολή διοικητικού προστίμου ύψους 300 ευρώ.

Παρότι δεν δείχνουν να εμπεδώνουν το καθεστώς απαγόρευσης του ελεύθερου κάμπιγνκ, οι ξένοι κατασκηνωτές πάντως «τα μαζεύουν και φεύγουν» συνήθως πριν την άφιξη των αστυνομικών, στη θέα και μόνο κάποιου περιπολικού της ΕΛ.ΑΣ… Ν.Δ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.