Με φανουροπιτες γεμισαν οι ναοι στην Κομοτηνη

Τίμησαν και φέτος την παράδοση οι Κομοτηναίοι

Τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου του Νεοφανούς τίμησαν και φέτος οι πιστοί στην Κομοτηνή, προσερχόμενοι στους ναούς με τις φανουρόπιτές τους.

Γι’ αυτό το σκοπό στήθηκαν τραπέζια στις εισόδους των ναών, όπου εναπόθεταν τις φανουρόπιτές τους οι πιστοί και οι πιστές για να λάβουν την ευλογία του Ιερέα.  Αμέσως μετά μοιράστηκαν στα οικεία πρόσωπα όσων τις έφτιαξαν. Ο «ΠτΘ» βρέθηκε στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας Κομοτηνής, απ’ όπου και οι φωτογραφίες.

Σύμφωνα με την παράδοση κάθε χρόνο οι νοικοκυρές φτιάχνουν φανουρόπιτες, οι οποίες προς τιμήν του Αγίου Φανουρίου, προσφέρονται από το ποίμνιο της εκκλησίας πάντα φέροντας πάνω τους μία αναμμένη λαμπάδα. Η προσφορά της φανουρόπιτας είναι ταυτισμένη με το γεγονός ότι ο Άγιος φανερώνει πρόσωπα, πράγματα ή αποκαλύπτει καταστάσεις, γι’ αυτό και οι πιστοί τάζουν την φανουρόπιτα, όταν θέλουν να τους αποκαλυφθεί ή να διαλυθεί μια κατάσταση, η οποία έχει συσκοτίσει την σκέψη τους, να δουν κάποιο αγαπημένο πρόσωπο ή να βρεθεί ένα αντικείμενο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.