Με αρωμα Θρακης τα φετινα βραβεια του Γαστρονομου

Βραβεύτηκαν Αγγέλα Γιαννακίδου και Εβρίτες παραγωγοί στην εκδήλωση της Αλεξανδρούπολης

Στην Θράκη και ειδικότερα στην Αλεξανδρούπολη ταξίδεψαν φέτος τα 16α Βραβεία Ποιότητας που διοργάνωσαν ο «Γαστρονόμος» και η «Καθημερινή», και συγκεκριμένα στις αποθήκες του Τελωνείου Αλεξανδρούπολης, που είναι συνδεδεμένες με τον εμπορικό χαρακτήρα της πόλης, και πρόσφατα ανακαινίστηκαν.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η A.E. Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Παρευρέθησαν εκλεκτοί καλεσμένοι από την Αλεξανδρούπολη και όλη τη χώρα, ενώ το φετινό βραβείο επιμελήθηκε το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης.

Φέτος, ο θεσμός των Βραβείων τίμησε αποκλειστικά ακρίτες. Ο «Γαστρονόμος» ταξίδεψε παντού: από τον Έβρο μέχρι την Κάσο, τις Πρέσπες και τη Χίο.

Το Τιμητικό Βραβείο δόθηκε στην Αγγελική Γιαννακίδου, την ιδρύτρια και πρόεδρο του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης, μια άοκνη θεματοφύλακα της θρακιώτικης παράδοσης, την οποία καταγράφει εδώ και δεκαετίες με σκοπό τη διατήρηση και την ανάδειξή της.

Όσο για τους Θρακιώτες που βραβεύτηκαν, το Βραβείο Παραγωγής Ελαιολάδου απονεμήθηκε στο Konos – Κτήμα Μιχελή, που δημιουργεί εδώ και τέσσερις γενιές στην εβρίτικη γη, το Βραβείο Προϊόντος Ευρείας Κατανάλωσης κέρδισαν οι Μύλοι Θράκης – Ι. Ουζουνόπουλος Α.Ε.

Η Καθημερινή και ο Γαστρονόμος προσέφεραν επίσης μία υποτροφία προπτυχιακού προγράμματος στο Κολλέγιο Perrotis της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής σε φοιτητή ή φοιτήτρια από τον Έβρο. Η υποτροφία θα καλύψει και τα τέσσερα έτη σπουδών με έναρξη το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025.

Η τελετή αφιερώθηκε στη μνήμη του μοναχού Επιφάνιου του Μυλοποταμινού, ενός αληθινού Γαστρονόμου που έκανε γνωστή την αγιορείτικη κουζίνα σε όλο τον κόσμο.

Με πληροφορίες από την Καθημερινή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.