Μαζικα τιμησε τον Αγιο Φανουριο η Κομοτηνη

Απαρατήρητα

Μια παράδοση που συνεχίζεται για δεκαετίες, ακολούθησαν και φέτος οι Κομοτηναίοι, προσερχόμενοι για να τιμήσουν την μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου του Νεοφανούς στο παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής στο Δημοτικό άλσος Κομοτηνής.

Το προαύλιο του λοιπόν γέμισε με δεκάδες φανουρόπιτες που έφεραν οι πιστοί, γεμίζοντας τα τραπέζια που είχαν τοποθετηθεί για αυτό το σκοπό στον προαύλιο χώρο, ακόμα και τα σκαλιά της εκκλησίας, με την προσέλευση των πιστών να ξεπερνά και αυτή της προ κορωνοϊού περιόδου.

Οι φανουρόπιτες αυτές έλαβαν την ευλογία του Ιερέα, και αμέσως μετά μοιράστηκαν στα οικεία πρόσωπα όσων τις έφτιαξαν.

Σύμφωνα με την παράδοση κάθε χρόνο οι νοικοκυρές φτιάχνουν φανουρόπιτες, οι οποίες προς τιμήν του Αγίου Φανουρίου, προσφέρονται από το ποίμνιο της εκκλησίας πάντα φέροντας πάνω τους μία αναμμένη λαμπάδα.

Η προσφορά της φανουρόπιτας είναι ταυτισμένη με το γεγονός ότι ο Άγιος φανερώνει πρόσωπα, πράγματα ή αποκαλύπτει καταστάσεις, γι’ αυτό και οι πιστοί τάζουν την φανουρόπιτα, όταν θέλουν να τους αποκαλυφθεί ή να διαλυθεί μια κατάσταση, η οποία έχει συσκοτίσει την σκέψη τους, να δουν κάποιο αγαπημένο πρόσωπο ή να βρεθεί ένα αντικείμενο.

Οι πιστοί προσέρχονται σε όλες τις εκκλησίες της περιοχής μας για την ευλογία της Φανουρόπιτας,  όμως το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, στην καρδιά της πόλης, αποτελεί πάντα ένα ιδιαίτερο προορισμό για όσους θέλουν να τιμήσουν τον Άγιο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.