Μαθητικη εφημεριδα θετει «υπο τη σκεπη του» ο Δημος Σαμοθρακης

Το κέντρο κοινότητας απευθύνει πρόσκληση συμμετοχής

Μία όμορφη πρωτοβουλία ανέλαβε ο δήμος Σαμοθράκης, προκειμένου να απασχολήσει δημιουργικά τους ενδιαφερόμενους μικρούς δημότες του. Ο λόγος για τη φιλοδοξία δημιουργίας μαθητικής εφημερίδας με το Κέντρο Κοινότητας του δήμου να καλεί τους μικρούς ρεπόρτερ «να φτιάξουμε ψηφιακή μαθητική εφημερίδα με τίτλο “Τα Σαμοθρακιτάκια”, ώστε τα παιδιά του νησιού να μπορούν να έχουν λόγο και άποψη για διάφορα θέματα που τους απασχολούν και τους ενδιαφέρουν. Άλλωστε όπως επισημαίνεται «η δημιουργία εφημερίδας από τα παιδιά αποτελεί μια εξαιρετικά δημιουργική δραστηριότητα που μπορεί να ενισχύσει τον γραπτό λόγο, την κριτική σκέψη αλλά και να προάγει τη διερευνητική μάθηση».

Οι μαθητές Δημοτικού –Γυμνασίου-Λυκείου που θα δηλώσουν συμμετοχή θα αποτελούν τη συντακτική ομάδα και θα εργαστούν ως εξής:

• Κάθε μήνα η εφημερίδα θα έχει διαφορετική θεματολογία που θα ορίζεται από τον εκπαιδευτικό του Κέντρου Κοινότητας σε συνεργασία με τα παιδιά.

• Τα παιδιά θα ετοιμάζουν τις εργασίες τους σε συνεννόηση με τον εκπαιδευτικό και θα τις αποστέλλουν με ηλεκτρονικό μήνυμα.

• Αφού συγκεντρωθούν όλες οι εργασίες των παιδιών, ατομικές ή ομαδικές, η σύνταξη της εφημερίδας θα γίνεται από τον εκπαιδευτικό τις τελευταίες ημέρες κάθε μήνα. Την τελική μορφή , οργάνωση και επιμέλεια της εφημερίδας θα έχει ο εκπαιδευτικός του Κέντρου.

• Η εφημερίδα θα αποστέλλεται σε ψηφιακή μορφή σε όλους τους συμμετέχοντες και θα αναρτάται στο διαδίκτυο.

• Κάθε τεύχος θα έχει σε γενικές γραμμές το εξής περιεχόμενο:

1. Κείμενα / άρθρα με απόψεις για θέματα επικαιρότητας, γενικού περιεχομένου, ή θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία και τα ίδια τα παιδιά

2. Ιστορίες –Παραμύθια-ποιήματα

3. Συνεντεύξεις

4. Συνταγές

5. Κατασκευές

6. Βιβλιοπαρουσιάσεις-προτάσεις βιβλίων

7. Παγκόσμιες Ημέρες

8. Εορτολόγιο

9. Αινίγματα-Γρίφους-Γλωσσοδέτες –αινίγματα-ανέκδοτα

10. Σταυρόλεξα κ.α.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.