Μαθητες της Κομοτηνης διδαχθηκαν την αξια της αποταμιευσης

Απαρατήρητα

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που χρειάζεται να μάθουν τα παιδιά είναι η αξία των χρημάτων και της αποταμίευσης,βασικό εφόδιο ζωής που θα τα συντροφεύει και στην ενήλικη ζωή τους.
 
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης που έχει καθιερωθεί την τελευταία ημέρα του μήνα Οκτώβρη, μαθητές της Β΄ τάξης του 13ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής διδάχθηκαν στο πλαίσιο της ευέλικτης ζώνης ένα χρήσιμο μάθημα, ξεδιπλώνοντας ταυτόχρονα το ταλέντο τους.
 
Αφού, λοιπόν, συζήτησαν μαζί με τους δασκάλους τους γύρω από την σωστή καταναλωτική συμπεριφορά, δημιούργησαν τα δικά τους πορτοφολάκια με ψεύτικα χρήματα ως μία συμβολική πράξη αποταμίευσης. 

Το μήνυμα του 13ου Δημοτικού Σχολείου 

Στέλνοντας το δικό του μήνυμα, το σχολείο πληροφόρησε «τι μπορούμε να κερδίσουμε δίχως χρήματα; Επαίνους και βραβεία. την αγάπη, τη φιλία! Και τι αγοράζουμε , χρήματα αν έχουμε; Παιχνίδια, φαγητά, ρούχα, μολύβια κι άλλα πολλά.
 
Για τις βασικές, καθημερινές μας ανάγκες χρειαζόμαστε χρήματα. Καλό είναι όμως, να περιορίζουμε την κατανάλωση του σήμερα για να αντιμετωπίσουμε μια έκτακτη ανάγκη που θα προκύψει στο μέλλον. 31 Οκτωβρίου σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης.
 
Οι μαθητές της Β΄ τάξης, στο πλαίσιο της Ευέλικτης Ζώνης, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να εκφράσουν τη γνώμη τους , με την τεχνική του καταιγισμού ιδεών, όσα αναφέρθηκαν αρχικά.
 
Έφτιαξαν, στη συνέχεια, εύκολα, τα πορτοφολάκια τους, με απλά υλικά, βάζοντας και λίγα (ψεύτικα) χρήματα. Για να τους θυμίζουν την αξία της αποταμίευσης, τόσο για προσωπικό, όσο και για κοινωνικό καλό».
 
Μέσα στη δίνη της κρίσης, χρειάζεται τρόπος και τέχνη για να διδάξουμε στα μικρά μας πώς να διαχειρίζονται σωστά το χαρτζιλίκι τους. Συγχαρητήρια στο σχολείο για την έξυπνη πρωτοβουλία. Χ.Κ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.