Μαθητες και μαθητριες της Κομοτηνης γνωρισαν το μπασκετ

Στο πλαίσιο του παγκοσμίου προγράμματος της FIBA «Her World, Her Rules»

Δύο προγράμματα γνωριμίας μαθητών και μαθητριών με το μπάσκετ, πραγματοποιήθηκαν χθες, Πέμπτη 9 Ιουνίου στο Κλειστό Γυμναστήριο του 2ου Ενιαίου Λυκείου Κομοτηνής στο πλαίσιο του παγκοσμίου προγράμματος της FIBA «Her World, Her Rules» που πραγματοποιείται από την Εθνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Ο Δήμος Κομοτηνής συνέβαλε καθοριστικά στην υλοποίηση των δυο προγραμμάτων παραχωρώντας τον χώρο και προσφέροντας μπλουζάκια στους μελλοντικούς αθλητές, ενώ σημαντική ήταν η συμβολή της Ομοσπονδίας η οποία συνέβαλε με τους αποσπασμένους προπονητές της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων ΑΜ-Θ και συγκεκριμένα τον Ραδή Θεοδωρίδη και τον Κωνσταντίνο Λογοθέτη οι οποίοι ανέλαβαν την ενημέρωση και τις προπονήσεις μαθητριών και μαθητών από το 1ο, το 6ο και το 11ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής.

Παρούσα και η προπονήτρια του ΓΑΣ Κομοτηνής κ. Δήμητρα Δόλωμα, η οποία δήλωσε πως βασική επιδίωξη του προγράμματος είναι να φέρουν τα παιδιά κοντά στην άθληση. Εξήγησε πως ο αθλητισμός διδάσκει κανόνες υγιεινής, κοινωνικοποίηση, ενισχύει την εξωστρέφεια και κύρια κινητοποιεί, με σκοπό τα παιδιά να πετύχουν τον ημερήσιο αριθμό βημάτων μιας ώρας, εκ των οποίων τα μισά να αφορούν τουλάχιστον σε μέτρια δραστηριότητα.

Τον Δήμο Κομοτηνής εκπροσώπησε ο δήμαρχος Γιάννης Γκαράνης ο οποίος στις δηλώσεις του έδωσε έμφαση στην ανάγκη ενασχόλησης των παιδιών με κάποιο άθλημα για να κερδίσουν όχι μόνο τη σωματική αλλά και την ψυχική υγεία, ειδικά μετά τους περιορισμούς που είχε θέσει η πανδημία, εγκλωβίζοντας τα παιδιά μπροστά από μια οθόνη, ενώ ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Συντονισμού και Καθημερινότητας και προπονητής του ΗΡΟΔΙΚΟΥ Κίμωνας Λεχούδης μίλησε στα παιδιά για τη μεγάλη συμβολή του μπάσκετ στην καλή φυσική κατάσταση των παιδιών αλλά και στην κοινωνικοποίησή τους τονίζοντας πως δημιουργούνται φιλίες ζωής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.