Μαθηματα ανθρωπιας

Όλα ξεκίνησαν ότι μια εργαζόμενη σε μαγαζί στο Βιρτζίνια Μπιτς είδε έναν άνδρα να ψάχνει στους κάδους του διπλανού καταστήματος, του εστιατορίου «Zorba» αμέσως έτρεξε δίπλα του προσφέροντάς του φαγητό και νερό, αυτός όμως έφυγε αρνούμενος να τα πάρει.
 
Μόλις έμαθε το περιστατικό η κ. Ελένη Φωτιάδου, ιδιοκτήτρια του εστιατορίου «Ζορμπάς» αποφάσισε να τοιχοκολλήσει σε κοντινή απόσταση από τους κάδους απορριμμάτων μια ανακοίνωση η οποία λέει:
 
 «Για όσους ψάχνουν στα σκουπίδια: Για το επόμενο γεύμα σας παρακαλώ ελάτε μέσα και πείτε μας ότι θέλετε να φάτε και ότι δεν μπορείτε να πληρώσετε… Είστε άνθρωποι και αξίζετε κάτι περισσότερο από ένα γεύμα από τον σκουπιδοτενεκέ. Δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω! Οι φίλοι σας από τον “Ζορμπά”»
 
Ακόμα πιο συγκλονιστικά ήταν όμως τα όσα δήλωσε για αυτή της την πράξη μιλώντας στοwtkr.com. «Στην Ελλάδα η φιλοξενία είναι αρχή. Μαθαίνουμε να το κάνουμε αυτό, στην Ελλάδα είμαστε όλοι μια μεγάλη οικογένεια. Πρέπει πάντα να βοηθάμε ο ένας τον άλλον, να αγαπάμε ο ένας τον άλλον», τονίζει η Φωτιάδου, συμπληρώνοντας ότι αν και στην περιοχή δεν έχουν δει ούτε πολλούς άστεγους, ούτε πολλούς ανθρώπους να αναζητούν φαγητό, η σκέψη και μόνο ότι υπάρχει ένας άνθρωπος που βρίσκεται σε τόσο δύσκολη κατάσταση είναι ικανή να τους κάνει να κινητοποιηθούν. «Κανείς δεν επιτρέπεται το 2015 να πέφτει στο κρεβάτι του νηστικός», καταλήγει.
 
Και αν η Αμερική μας πέφτει λίγο μακριά, τέτοια φαινόμενα έχουμε και στην Ελλάδα… Μπράβο της… Ας μην κλείνουμε τα μάτια λοιπόν και να προσπαθούμε να βοηθάμε… Χ.Λ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.