«Ματαιοτης ματαιοτητων, τα παντα ματαιοτης» εν Κομοτηνη;

Έως και τρομαχτική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η εικόνα της πόλης μας το βράδυ της Κυριακής, εξαιτίας της εικόνας των μπαρ και όλων γενικότερα των καταστημάτων που εντάσσονται στον χώρο του καφέ και της εστίασης, και η οποία θα μπορούσε καλύτερα να περιγραφεί ως η πόλη των φαντασμάτων. Και αυτό γιατί στην κυριολεξία, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων και παρά την επιστροφή των φοιτητών, τα καταστήματα ήταν άδεια όπως αντίστοιχα και οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης. Τρομαχτική ιδιαιτέρως σε σχέση με την γειτονική Ξάνθη, η οποία ένεκα και των Γιορτών Παλιάς Πόλης όχι απλά έσφυζε από ζωή, αλλά δεν έπεφτε καρφίτσα κάτω, τόσο στα καταστήματα όσο και στους δρόμους της πόλης.
 
Θα μου πείτε ότι η τεράστια αυτή προσέλευση κόσμου είναι αποτέλεσμα της όλης διοργάνωσης των Γιορτών Παλιάς Πόλης, παρόλα αυτά ανεξαρτήτως του εναύσματος το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει, που στην συγκεκριμένη περίπτωση για ακόμα μία φορά μας αποδεικνύει εμπράκτως πως στην περίπτωση της πόλης μας που δεν έχει τίποτα -απολύτως τίποτα- να ζηλέψει από την γειτονική πρωτεύουσα του Νομού Ξάνθης, υπολείπεται τελικά η θέληση και η διάθεση να προχωρήσουμε μπροστά σαν κοινωνία και να «κερδίσουμε» όλοι από αυτό.
 
Γιατί πώς αλλιώς μπορεί να δικαιολογηθεί το γεγονός ότι η Ξάνθη, εδώ και πολλά χρόνια, μας «βάζει» τα γυαλιά σε επίπεδο συλλογικών διοργανώσεων, πολιτιστικού περιεχομένου, που και διαφημίζουν την τοπική κοινωνία, τις παραδόσεις και τις ομορφιές της, και χρήματα φέρνουν στα ταμεία, τόσο των αρχών πόσω δε μάλλον των διαφόρων επιχειρηματιών.
 
«Ματαιότης ματαιοτήτων, τα πάντα ματαιότης» εν Κομοτηνή λοιπόν; Ας το πάρουμε απόφαση τουλάχιστον! Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.