Μας τρωνε τα κουνουπια

Εκτός ελέγχου η κατάσταση ακόμη και εντός Κομοτηνής

Εκτός ελέγχου έχε βγει φέτος η κατάσταση  με τα κουνούπια, όχι μόνο στην παραλιακή ζώνη της Ροδόπης αλλά ακόμα και εντός της Κομοτηνής.

Καθημερινά πληθαίνουν τα παράπονα από πλευράς πολιτών για το γεγονός ότι τα κουνούπια είναι παντού και προφανώς κάνουν την δουλειά τους, αλλά σε τέτοιο σημείο που τις τελευταίες ημέρες έχουν καταγραφεί ακόμα και αποχωρήσεις από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος λόγω της ανυπόφορης κατάστασης.

Άλλωστε είναι χαρακτηριστικές τόσο οι εικόνες που καταγράψαμε από τις αρχές της εβδομάδας με θαμώνες σε καταστήματα της κεντρικής πλατείας, βασικό «αξεσουάρ» των οποίων ήταν τα αντικουνουπικά σπρέι που χωρίς καμία υπερβολή δέσποζαν πάνω στα τραπέζια δίπλα στα ποτά και τα αναψυκτικά. Ακόμα χαρακτηριστικότερες οι μαρτυρίες των επαγγελματιών που μας μετέφεραν ότι έχουν επιστρατεύσει κάθε διαθέσιμο μέσο, ακόμα και παραδοσιακές «λύσεις» τύπου κάψιμο ελληνικού καφέ για την απώθησή τους δίχως ουσιαστικό ή μόνιμο σε κάθε περίπτωση αποτέλεσμα ενώ από τις προϊόντα που πλέον προσφέρουν στα καταστήματά τους είναι και τα αντικουνουπικά που διαθέτουν στους πελάτες.

Το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών μπορεί να συνεχίζεται ωστόσο αν κρίνουμε από την υφιστάμενη κατάσταση η αποτελεσματικότητά του μέχρι στιγμής είναι μηδενική. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.