Μας πιεζουν οι αμερικανοι

Το επιχείρημα του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τις νέες ταυτότητες

Δεν λέμε καλοδεχούμενη η «απελευθέρωση» του τόπου έκδοσης ταυτοτήτων, όμως η τοποθέτηση του υπουργού προστασίας του πολίτη πριν λίγες μέρες σε τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας, για τις νέες ταυτότητες μάλλον φαιδρή ήταν.

Ερωτηθείς για το θέμα ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι «μας πιέζουν οι Αμερικάνοι, δέχομαι καθημερινά τηλεφωνήματα από την πρεσβεία και το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών να βγάλουμε όλοι οι Έλληνες ταυτότητα, για να μπορούμε να ταξιδεύουμε στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο χωρίς κανένα πρόβλημα ασφάλειας εγγράφου. Έχουμε ένα πολύ καλό διαβατήριο πρέπει να έχουμε και μία καλή ταυτότητα».

Βέβαια, αφού στις ΗΠΑ και τις περισσότερες χώρες του κόσμου ταξιδεύουμε με διαβατήρια και όχι με ταυτότητες, είναι περίεργο αυτό που λέει, επειδή «έχουμε ένα πολύ καλό διαβατήριο», όπως ο υπουργός τόνισε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.