Μας εκανε σοφοτερους ο απολογισμος του Δημου Κομοτηνης;

Αναπόφευκτα προεκλογικός ο χαρακτήρας των τοποθετήσεων

Έγινε τελικά, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ο απολογισμός του Δημάρχου Κομοτηνής κ. Γιάννη Γκαράνη, ένας απολογισμός που, ελέω των καθυστερήσεων, αφορούσε τελικά τα 3 προηγούμενα χρόνια της θητείας και θα είναι, εκ των πραγμάτων, ο τελευταίος της δημοτικής αρχής πριν τις εκλογές.

Γίναμε όμως σοφότεροι από τον απολογισμό που πραγματοποιήθηκε; Όσοι παρακολουθούν τακτικά τα Δημοτικά Συμβούλια, αλλά και την τοπική πολιτική σκηνή, θα έλεγαν πως όχι, μιας και δεν ειπώθηκε κατά τη διάρκειά του κάτι διαφορετικό από όσα έχουν ειπωθεί, σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, εντός και εκτός της αίθουσας.

Αυτοί οι απολογισμοί έχουν αξία κυρίως για όσους δεν έχουν συνεχή εικόνα του τι γίνεται στα Δημοτικά Συμβούλια και το Δήμο, οι οποίοι όμως σίγουρα δεν ήρθαν στη συνεδρίαση της Δευτέρας, και έχουμε την αίσθηση πως και πάλι δεν θα παρακολουθούσαν αν γινόταν πιο προσβάσιμη, τόσο από άποψη χώρου όσο και με διαδικτυακή της μετάδοση, (οι απολογισμοί της ΠΑΜΘ, που γίνονται κάθε χρόνο και μεταδίδονται ζωντανά στο διαδίκτυο, δεν έχουν γίνει, για κάποιο ανεξήγητο λόγο, ακόμα viral).

Αυτό που θα μας μείνει είναι ο αναπόφευκτα προεκλογικός χαρακτήρας των τοποθετήσεων, φροϋδικά ολισθήματα, όπως αυτό του κ. Γραβάνη, ο οποίος επανειλημμένα αντί του «τουριστική προβολή» είπε «τουριστική προσβολή», αλλά και τα παραδόξως συγκεκριμένα ζητήματα που τέθηκαν κατά διαστήματα, όπως η κατάσταση ενός κοινόχρηστου χώρου στην Αίγειρο, που προκάλεσε την έκρηξη του συνήθως μειλίχιου κ. Θεοχαρίδη και το θέμα της λειτουργίας της Κοινότητας Μελέτης.

Θέλουμε όμως να σταθούμε σε ένα ζήτημα το οποίο έχει έρθει και έχει επανέλθει: την αντιπαράθεση για το αν η σημερινή διοίκηση είναι συνέχεια της προηγούμενης ή όχι, το οποίο έθεσε για ακόμα μια φορά ο κ. Γραβάνης κατηγορώντας τον κ. Γκαράνη πως όταν τον συμφέρει παρουσιάζεται ως συνέχεια της προηγούμενης, και όπου δεν τον συμφέρει αποστασιοποιείται από τα πεπραγμένα της, και μάλιστα αναφέρθηκε στην απουσία του, στις εκλογές, από ντιμπέιτ στο οποίο θεωρεί πως δεν είχε το σθένος να υπερασπιστεί τα πεπραγμένα της διοίκησης Πετρίδη.

Ο κ. Γκαράνης για την πρώτη τοποθέτηση απάντησε ουσιαστικά, «εξαρτάται» (Είμαστε διαφορετική διοίκηση, με άλλες στοχεύσεις και προσεγγίσεις, αλλά είμαστε περήφανοι που προερχόμαστε από την παράταξη Πετρίδη), ενώ για τη δεύτερη, αφού τόνισε πως η απουσία του ήταν για προσωπικούς λόγους, τόνισε πως την απάντηση την έδωσε ο λαός: ψήφισε τον ίδιο για Δήμαρχο, και τον κ. Γραβάνη στην αντιπολίτευση.

Και όλα αυτά, 7 μήνες πριν από τις εκλογές…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.