Μα τον ανθρωποδιωκτη εχουμε;

Με τον ορυμαγδό πολιτικών αρχηγών και υπουργών που έχουν περάσει από την Ροδόπη το τελευταίο διάστημα, θα περίμενε κανείς πως θα ήταν εύκολο να βρεθεί κάποιος να αντιπροσωπεύσει την Κυβέρνηση στις παρελάσεις στην πόλη.
 
Και όμως όπως όλα δείχνουν, μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, αν δεν έχουμε κάποια έκπληξη της τελευταίας στιγμής, για δεύτερη συνεχόμενη φορά δε θα υπάρχει στην Κομοτηνή εκπρόσωπος της Κυβέρνησης σε παρέλαση.
 
Και με δεδομένο ότι η μη παρουσία κυβερνητικών σε παρελάσεις δεν αποτελεί γενικότερη θέση της Κυβέρνησης, υποθέτουμε ότι κάτι έχουμε κάνει και δεν θέλουν να έρχονται στους εορτασμούς.
 
Μπορεί η διάσημη υγρασία της Κομοτηνής να τους πειράζει στις κλειδώσεις όταν στέκονται όρθιοι και ακίνητοι για πολλή ώρα, παρόλο που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είχε τέτοιο πρόβλημα στην παρέλαση της 14ης Μαΐου, αν και αυτός όπως είναι γνωστό έχει γερή κράση και αντέχει σε τέτοιες καταστάσεις.
 
Μπορεί να τους φοβίζει η απόσταση, και ο χρόνος που θα περάσουν μακριά από τις οικογένειές τους, για αυτό και εμείς ως εφημερίδα, επειδή δεν θέλουμε μόνο να κριτικάρουμε χωρίς να έχουμε να καταθέσουμε προτάσεις, θεωρούμε πως μια καλή ιδέα, που θα έλυνε τα προβλήματα θα ήταν οι διάφοροι υπουργοί, μιας που περνούν με ιδιάζουσα συχνότητα πλέον, φεύγοντας να μας αφήνουν ένα χάρτινο ομοίωμά τους, το οποίο θα μπορούμε και να στήνουμε στην εξέδρα των επισήμων όταν γίνεται και η παρέλαση.
 
Έτσι και θα μπορούν αυτοί να ξεκουραστούν από την πολυάσχολη καθημερινότητά τους στα σπίτια τους και να μην χρειάζεται να τρέχουν σε παρελάσεις, αλλά και θα υπάρχει επάξια εκπροσώπηση από την κυβέρνηση.
 
Και για να μην μένουν και τα μέσα παραπονεμένα, θα έχουν ηχογραφήσει ένα μήνυμα για την γιορτή, ώστε να κάνουν δηλώσεις μετά το πέρας της παρέλασης. Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.