Μα σαμπανιες στην ορκωμοσια;

Στην πρόσφατη ορκωμοσία του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών ο ενθουσιασμός κάποιων… υπερέβη τα συνηθισμένα

Μια ορκωμοσία είναι από πολλές απόψεις γιορτή, και μια σηματοδότηση της μετάβασης από την φοιτητική ζωή… στο υπόλοιπο της ζωής. Έχουμε συνηθίσει σε εκδηλώσεις χαράς σαν κι αυτές, πανό, κόρνες, αλλά και κανονάκια κονφετί να βρίσκονται διασκορπισμένα στο χώρο, από τους πιο… ενθουσιώδεις φίλους και συγγενείς των ορκιζόμενων.

Το τελευταίο διάστημα βέβαια στο ΔΠΘ, τουλάχιστον στα τμήματα της Κομοτηνής, έχει αρχίσει να επιβάλλεται περιορισμός στα δύο τελευταία αντικείμενα, τουλάχιστον μέσα στην αίθουσα, αφενός γιατί οι κόρνες στο κλειστό χώρο δημιουργούσαν προβλήματα, αφετέρου γιατί τα κανονάκια με κονφετί αφήνουν πίσω τους αίθουσες δύσκολο να καθαριστούν, τουλάχιστον όσο οι συμμετέχοντες στις ορκωμοσίες δεν αποκτήσουν την ευσυνειδησία Ιαπώνων οπαδών ποδοσφαίρου.

Έτσι πλέον σε πολλές ορκωμοσίες υπάρχει αυστηρός έλεγχος για να μην εισέλθουν τα αντικείμενα αυτά στην αίθουσα, που πολλές φορές κατάσχονται… μέχρι την έξοδο αυτών που τα κουβαλούσαν από την αίθουσα, και από εκεί και πέρα, μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν.

Φαίνεται όμως πως στην πρόσφατη ορκωμοσία του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών ο ενθουσιασμός κάποιων… υπερέβη και τα κανονάκια, μιας και πήγαν να μπουν στην αίθουσα με μπουκάλι σαμπάνιας (εντάξει αφρώδης οίνος, αλλά δεν ακούγεται το ίδιο ενδιαφέρον) και ποτήρια.

Δεδηλωμένη πρόθεσή τους δεν φαίνεται να είναι σύμφωνα με τα όσα είπαν σε αυτούς που τους σταμάτησαν, να την ανοίξουν μέσα στην αίθουσα, αλλά επειδή ο διάολος έχει πολλά ποδάρια, η σαμπάνια (αφρώδης οίνος) έμεινε, μαζί με τα ποτήρια, εκτός Αμφιθεάτρου, για να παραληφθεί στην έξοδο.

Σίγουρα όχι το πιο περίεργο που έχουμε δει σε ορκωμοσία, αλλά αν πραγματικά την είχαν ανοίξει μέσα στη αίθουσα, θα ήταν το κάτι άλλο…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.