«Μα γιατι δεν μπορουμε να παιξουμε στο Μεγαρο;»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για ακόμη μια χρονιά το Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης στην Κομοτηνή, το «παιδί» των Στέλιου Γκόλγκαρη και Δημήτρη Σβυντρίδη, το οποίο ξεκίνησε με τη συναυλία του Γιάννη Γιαγουρτά την Πέμπτη 5 Μαΐου, ενώ η κύρια εκδήλωση ήταν η συγκλονιστική συναυλία «100 Κιθάρες για την Θράκη» υπό την καθοδήγηση του Βαγγέλη Μπουντούνη, στο Αμφιθέατρο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, όπου βραβεύτηκε και η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσα Λιβεριάδου, για την στήριξη της σε αυτό τον νέο θεσμό.
 
Ο κ. Μπουντούνης έχει εμπειρία από μεγάλες εκδηλώσεις τέτοιου τύπου, μιας και με την Ελληνική Κιθαριστική Ορχήστρα έχει πραγματοποιήσει συναυλίες με 200 κιθάρες στο Ηρώδειο και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, χώρους που ενδείκνυνται για τόσο σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα. Ίσως και εκεί να οφείλεται η απορία του για το χώρο της εκδήλωσης, μιας και όταν ξεκίνησε η συναυλία, τόνισε προς το κοινό ότι ιδανικότερος χώρος για να πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση επαγγελματικού επιπέδου σαν τη συγκεκριμένη, θα ήταν το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, ένας χώρος που για λόγους άγνωστους στον ίδιο, δεν ήταν διαθέσιμος.
 
Και όντως ήταν κρίμα που μια τέτοια εκδήλωση δεν πραγματοποιήθηκε σε εκείνο το χώρο, όπως και πολλές άλλες που ενδεχομένως έχει μέχρι στιγμής το «στολίδι» αυτό της πόλης μας χάσει- σύμφωνα και με τα λεγόμενα του προέδρου της επιτροπής διαχείρισης του Μεγάρου Μουσικής Χρήστου Μέτιου στον «ΠτΘ» προ ημερών- λόγω της αδυναμίας της διαχειρίστριας αρχής να εκδώσει την απαραίτητη άδεια λειτουργίας του Μεγάρου Μουσικής.
 
Λογική η απορία του κ. Μπουντούνη η οποία βέβαια αποτελεί και απορία σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας, χρόνια αίτημα της οποίας είναι η απόδοση επιτέλους αυτής της δομής πολιτισμού στους πολίτες. Ίδωμεν! Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.