Λυση στα πλημμυρικα φαινομενα του Ιασμου μεσω της μετακινησης κτηνοτροφων;

Απαρατήρητα

Ένας από τους παράγοντες που θεωρείται πως συμβάλλουν στα πλημμυρικά προβλήματα που αντιμετωπίζει κατά καιρούς ο Ίασμος, είναι η αποψίλωση από βλάστηση, λόγω των κοπαδιών των κτηνοτρόφων της περιοχής.

Αυτό το ζήτημα, της απομάκρυνσης των κτηνοτρόφων από το επίμαχο σημείο στο ύψος του Λάκου, για την αποφυγή μελλοντικών πλημμυρικών φαινομένων σε ένα γενικότερο πλαίσιο παρέμβασης, θέλησε να αντιμετωπίσει ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Κοινότητας Ιάσμου κ. Ηλίας Μπούκας.

Έτσι εισηγήθηκε στο Συμβούλιο, την εκμίσθωση αγροτεμαχίων στον αναδασμό Κοπτερού-Ιάσμου-Μωσαϊκού για τη δημιουργία σύγχρονης κτηνοτροφικής μονάδας από δύο κτηνοτρόφους της περιοχής, με την προϋπόθεση ότι πληρούνται όλες οι απαραίτητες προδιαγραφές όπως ορίζονται από την Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Δυστυχώς όπως σημειώνει, το Συμβούλιο της Κοινότητας γνωμοδότησε αρνητικά στις αιτήσεις των συνδημοτών τους, με ψήφους 4 κατά και 2 υπέρ, για αυτό και δημοσιοποίησε την εισήγησή του προς τους κατοίκους του χωριού, καλώντας τους συναδέλφους του να επανορθώσουν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.