«Λουκετο» σε δυο παρανομους παιδικους σταθμους στην Κομοτηνη

Μετά από μηνύσεις στην Αστυνομία και κινητοποίηση της Εισαγγελίας και του δήμου

Δύο αποφάσεις που αφορούν στη διακοπή λειτουργίας ισάριθμων παιδικών σταθμών, οι οποίοι φέρονται να λειτουργούν ως τέτοιοι χωρίς να διαθέτουν τις νόμιμες άδειες, υπέγραψε χθες ο δήμαρχος Κομοτηνής, κ. Γιώργος Πετρίδης. Πρόκειται συγκεκριμένα για δυο δομές, οι οποίες έχουν την έδρα τους στις οδούς Ίωνος Δραγούμη 82 και Όθωνος 15 στην Κομοτηνή, και ανήκουν, κατά πληροφορίες, στον Σύλλογο Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης.
 
Οι παραπάνω περιπτώσεις απασχόλησαν την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης, μετά από καταγγελίες περί παράνομης λειτουργίας παιδικών σταθμών που υποβλήθηκαν τον Απρίλιο στην Αστυνομία. Μετά από αλληλογραφία μεταξύ της Εισαγγελίας και του δήμου Κομοτηνής, που είναι η αρχή έκδοσης των αδειών ίδρυσης και λειτουργίας παιδικών σταθμών, οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου προέβησαν σε σχετική ενημέρωση των υπευθύνων τους, όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο, και, δεδομένης της μη συμμόρφωσης από μέρους τους, εκδόθηκαν χθες από τον δήμαρχο Κομοτηνής οι δύο αποφάσεις περί διακοπής λειτουργίας των σταθμών.
 
Μένει να διαπιστωθεί αν οι προαναφερόμενες περιπτώσεις είναι οι μοναδικές που απασχόλησαν τις συναρμόδιες αρχές ή αν θα ακολουθήσουν παρόμοιες αποφάσεις για άλλους παιδικούς σταθμούς το επόμενο διάστημα. Θ.Σ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.