«Λημνιο Κικονες 2016» προτεινουν οι “Financial Times” ως ενα απο τα καλυτερα εορταστικα κοκκινα για το 2020

Απαρατήρητα

Η εορταστική περίοδος βρίσκεται προ των πυλών και η πλειοψηφία τουλάχιστον εξ ημών αναπολούμε λίγες στιγμές ξεγνασιάς από τα όσα «δύσκολα» μας επεφύλασσε το 2020. Και ποιος καλύτερος «σύντροφος» για τέτοιες στιγμές από ένα ποτήρι κρασί; Οι επιλογές βέβαια πολλές και συχνά δημιουργούν προβληματισμό για την καταλληλότερη επιλογή. Γι’ αυτό και η έγκριτη εφημερίδα «Financial Times» του Λονδίνου κάθε χρόνο συνεργάζεται με επαΐοντες του χώρου που καταρτήσουν τις δικές τους προτάσεις για τα κρασιά που μπορούν να μας συντροφεύσουν την περίοδο των εορτών.

Και η φετινή λίστα απέδειξε πως δεν χρειάζεται να πάμε μακριά προκειμένου να βρούμε ένα τέτοιο κρασί, αφού στην επίμαχη λίστα περιλαμβάνεται το «Λημνιό Κίκονες 2016» ως ένα από τα καλύτερα εορταστικά κόκκινα για το 2020!

H πρόταση έγινε από τη Master of Wine, Jancis Robinson, η οποία συνεργάζεται με τους Financial Times από το 1986 και το οινοποιείο της περιοχής μας την υποδέχθηκε με περηφάνια και χαρά, όπως καταθέτει σε σχετικό μήνυμά του και αυτό γιατί η Jancis Robinson «πρότεινε μόνο δύο ελληνικά κρασιά και το ένα από τα δυο ήταν το Λημνιό μας από τη Θράκη, όπου δυστυχώς ακόμη τα οινοποιεία μετριούνται εύκολα στην παλάμη του ενός χεριού».

Την ποιότητα των κρασιών των Κικόνων, βεβαίως και ως τοπική κοινωνία τη γνωρίζουμε καλά, αναμφίβολα όμως είναι μια αναγνώριση της ποιότητας η ένταξη στη λίστα ειδικά αφού προέρχεται από επαΐοντες του χώρου και μάλιστα του εξωτερικού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.