Λιγοστα τα προβληματα απο την κακοκαιρια στην Κομοτηνη

Η Ροδόπη αυτή την φορά δεν αποτέλεσε την εξαίρεση στο κύμα της κακοκαιρίας

Άνοιξαν οι ουρανοί τα ξημερώματα της Τετάρτης 23 Νοεμβρίου, όπως άλλωστε είχαν προειδοποιήσει και οι μετεωρολόγοι.

Η Ροδόπη αυτή την φορά δεν αποτέλεσε την εξαίρεση στο κύμα της κακοκαιρίας, που ονομάστηκε “Denise” υποδεχόμενη την πρώτη μεγάλης έντασης κακοκαιρία του φετινού Χειμώνα.

Ωστόσο τουλάχιστον σε σχέση με την ένταση των φαινομένων τα προβλήματα αυτή τη φορά φαίνεται πως περιορίστηκαν δίχως βεβαίως να εκλείψουν εντελώς.

Ειδικότερα η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε τρεις κλήσεις για την απομάκρυνση σπασμένων κλαδιών και δέντρων, ενώ πλημμυρικά φαινόμενα υπήρξαν σε μεμονωμένες περιπτώσεις όπως ο αύλειος χώρος του 3ου Γενικού Ενιαίου Λυκείου της Κομοτηνής αλλά και ο δρόμος μπροστά από το 5ο Δημοτικό σχολείο Κομοτηνής που μετατράπηκε σε λίμνη.

Αξίζει δε να σημειωθεί πως σημειώθηκαν προβλήματα και από τον δυνατό αέρα που έπνεε τις πρώτες πρωινές ώρες, που είχε ως αποτέλεσμα το ξήλωμα τεντών, στέγης ακόμα και πρόσοψης καταστήματος εντός των ορίων του Δήμου Κομοτηνής.

Συνεργεία του Δήμου Κομοτηνής έσπευσαν άμεσα στα πλημμυρισμένα σημεία, ενώ καθ’ όλη την διάρκεια των πρωινών ωρών μηχανήματα του Δήμου βρίσκονταν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης ώστε να διατηρήσουν τα φρεάτια ανοιχτά από τα φερτά υλικά.

Σύμφωνα πάντως με τους μετεωρολόγους η κακοκαιρία αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν τουλάχιστον έως και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, με μοναδικό στοιχείο αυτής που θα παραμείνει να είναι τα σύννεφα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.