Λιγο μαυρη…αριστεια!

Απαρατήρητα

Συναισθήματα λύπης μας δημιούργησαν οι εικόνες «της επόμενης ημέρας» από την πυρκαγιά στις Μυκήνες που ξέσπασε την Κυριακή και πέρασε και εντός του αρχαιολογικού χώρου.

Σύμφωνα με την χθεσινή επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου Πολιτισμού οι περιοχές που επλήγησαν εντός του αρχαιολογικού χώρου των Μυκηνών είναι: Η Ανατολική Πτέρυγα του Ανακτόρου, οι Βόρειες Αποθήκες, η περιοχή του αρχαϊκού ναού στην κορυφή του λόφου, η άνω δυτική κλιτύς της Ακρόπολης, η ΝΔ Συνοικία και η περιοχή του Θρησκευτικού Κέντρου των Μυκηνών.

Ακόμα πιο στενάχωρη ωστόσο η αντιμετώπιση του συμβάντος από την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη η οποία κατά την προσωπική αυτοψία της στον χώρο όπου μεταξύ άλλων δήλωσε πως ο αρχαιολογικός χώρος υπέστη «τη μικρότερη δυνατή φθορά» τη μικρότερη δυνατή φθορά» και πως «το πολύ-πολύ αυτό που θα βλέπουν οι επισκέπτες τις αμέσως επόμενες μέρες είναι λίγο μαύρο στο χώμα».

Δεν έχει να κάνει με διάθεση αντιπολιτευτική καθώς το ίδιο θα γράφαμε ανεξαρτήτως κυβέρνησης ή ανθρώπου σε θέση ευθύνης που θα έκανε τούτη την τοποθέτηση, η οποία κάθε άλλο παρά σεβασμό στον χώρο και την αξία του προσδίδει.

Στην δική μας τουλάχιστον κατανόηση των πραγμάτων προδίδει μάλλον μια απογοητευτική το λιγότερο εικόνα για το πως προσλαμβάνουν οι αρχές μνημεία τέτοιες πολιτιστικής κληρονομίας ή τουλάχιστον το πως «η αριστεία» στην προκειμένη περίπτωση δεν φαίνεται να επηρεάζεται από λίγο…μαύρο!

Φωτογραφία: Eurokinissi
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.