Λεωφορειο για υποψηφιους

Πολλά τα χιλιόμετρα που θα διανύσουν

Το τριήμερο που μας πέρασε, μπορεί να ήταν μια ευκαιρία για ξεκούραση για κάποιους, όχι όμως για τους υποψηφίους στις αυτοδιοικητικές εκλογές, μιας και οι τέσσερις μήνες που μας χωρίζουν από αυτές, είναι πολύ λίγος χρόνος (αν σκεφτεί κανείς και τις «σκυλίσιες μέρες» του Αυγούστου, όταν όλα νεκρώνουν).

Επειδή λοιπόν οι καιροί ου μενετοί, είδαμε σε περιφορές, πανηγύρια και εκδηλώσεις πολλούς υποψηφίους, οι οποίοι πέρασαν από εκεί ώστε να φανούν, να τους (ξανα)μάθει ο κόσμος, αλλά και να πάρουν, όσο είναι δυνατόν, ιδέες για το προεκλογικό τους πρόγραμμα.

Όμως αυτή η μαζική προσέλευση, μας έβαλε σε σκέψεις, μιας και όλοι αυτοί οι άνθρωποι για όλο το καλοκαίρι, θα πρέπει να κινούνται από οικισμό σε οικισμό.

Ίσως θα ήταν καλύτερο, κατά την ταπεινή μας άποψη, να μισθώνουν ένα μικρό (ή μεγαλύτερο) λεωφορείο, το οποίο θα χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις του συνδυασμού, τόσο για τα πανηγύρια και τις εκδηλώσεις, όσο και για τις περιοδείες που αργά ή γρήγορα θα χρειαστεί να κάνουν προεκλογικά.

Έτσι και θα κάνουν συλλογικά οικονομία, θα δείξουν την περιβαλλοντική συνείδησή τους, μιας και δεν θα χρειάζεται να χρησιμοποιούν όλοι αυτοκίνητα, αλλά θα μπορέσουν και να ενισχύσουν την διαπαραταξιακή ενότητα, φέρνοντας τους υποψηφίους (οι οποίοι όμως είναι και ανταγωνιστές στη μάχη του σταυρού) πιο κοντά.

Μάλιστα μπορούν να πάνε και ένα βήμα πιο πέρα, και να «ντύσουν» το λεωφορείο στα χρώματα και το σήμα της παράταξης, ώστε να αποτελέσει και ένα είδους διαφήμιση τόσο από όπου θα περνούν, όσο και όταν θα σταματούν.

Αυτά είναι κόλπα που οι αγγλοσάξονες τα χρησιμοποιούν χρόνια (το διασημότερο παράδειγμα σε αυτή την πλευρά του Ατλαντικού το λεωφορείο του Brexit, που υποσχόταν στο λαό ότι από τα 350 εκ λίρες την εβδομάδα που δινόταν στην Ευρώπη θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί το ΕΣΥ τους, άσχετα αν μετά το Brexit το σύστημα υγείας δεν είδε ούτε λίρα να πηγαίνει σε αυτό), και είναι ευκαιρία να φέρουμε και αυτό το φρούτο στην περιοχή μας. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.