Λειπει η φιλαθλη παιδεια

Απαρατήρητα

Η επιτυχία είναι επιτυχία και φυσικά τίποτα δεν μπορεί να μειώσει την αξία της. Αυτό να το ξεκαθαρίσουμε εξ αρχής. Όμως αναρωτιόμαστε αν ενέχει και μια δόση υποκρισίας όλη αυτή η χαρά, η υπερηφάνεια και οι δημόσιες εκδηλώσεις επιδοκιμασίας για τη νέα επιτυχία του Τσιτσιπά.
 
Όλοι αυτοί που σπεύδουν να εκφράσουν τη χαρά τους για την επιτυχία του Τσιτσιπά είχαν άραγε πιο πριν κάποια σχέση με το τένις; Είναι και λάτρεις του αθλήματος ή επ’ ευκαιρία ενθουσιάζονται; Μάλλον προς το δεύτερο τείνει η απάντησή μας, εξ ου και μιλάμε για μια δόση υποκρισίας. Διότι είναι κατά τι υποκριτικό να συμπαραστέκεσαι σε έναν αθλητή και κατ’ επέκταση σε ένα άθλημα ευκαιριακά, μόνο στις επιτυχίες και για ένα άθλημα που ενδεχομένως, όπως εμείς, δεν ξέρεις ούτε τους κανόνες τους.
 
Στην Ελλάδα είναι εμπεδωμένο έθος η ευκαιριακή ενασχόληση με τον αθλητισμό από τη σκοπιά του φιλάθλου. Μας λείπει, είναι η αλήθεια, η φίλαθλη παιδεία. Από τα αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου που συντελούνται σχεδόν κάθε Κυριακή στα ελληνικά ποδοσφαιρικά ή μπασκετικά γήπεδα των μεγάλων κατηγοριών μέχρι τα μισό ή τελείως άδεια γήπεδα των υπόλοιπων κατηγοριών, αν μιλάμε για ποδόσφαιρο και μπάσκετ, γηπέδων και σταδίων αν μιλάμε για άλλα αθλήματα.
 
Το φαινόμενο το βλέπουμε και στην περιοχή μας. Λίγες είναι οι ομάδες και οι αθλητές που γεμίζουν το γήπεδο και είναι και αυτός ένας, από τους σημαντικότερους κρίνουμε εμείς, παράγοντες που η Ροδόπη μόνο ως εξαίρεση στον γενικό κανόνα εκπροσωπείται σε μεγάλες κατηγορίες ομαδικών αθλημάτων ή έχει πρωταγωνιστές στα ατομικά αθλήματα. Λείπει η στήριξη του κόσμου που ωθεί τους αθλητές να κάνουν το κάτι παραπάνω.  
 
Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως πολλοί επισκέφθηκαν την Ιθάκη, λόγω Οδυσσέα αλλά κανείς δεν θέλησε προηγουμένως να κάνει το ταξίδι του. Το αυτό ισχύει και με τα φίλαθλα αισθήματα που μας διέπουν… Χ.Λ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.